930 x122 grota rece

filamornica

Cinema Bucuresti trece in patrimoniul Filarmonicii

Filarmonica din Pitesti va avea, in sfarsit, propriul sediu. O tranzactie imobiliara interna in cadrul municipalitatii va face posibil acest deziderat, desi mai sunt de facut investii importante pentru ca Filarmonica sa beneficieze si de o sala de spectacole adecvata.

 

Dupa demersuri indelungi, nelipsite de piedici dintr-o parte sau alta, municipalitatea pitesteana a reusit sa transfere in patrimoniul propriu cinema Bucuresti. Aceasta este locatia aleasa pentru a servi drept noul sediu al Filarmonicii, institutie de cultura care este nevoita sa plateasca mii de lei pentru a sustine spectacolele la Casa de Cultura a Sindicatelor si unde acustica nu este grozava, afectand calitatea acestora. Odata preluat in patrimoniul municipalitatii, cinema Bucuresti va fi transferat chiar in aceasta luna, prin hotarare a Consiliului Local, in patrimoniul si administrarea Filarmonicii condusa de Jean Dumitrascu.

Cladirea in care functioneaza cinema Bucuresti va trece in aceasta luna in patrimoniul Filarmonicii. Imobilul a fost preluat de municipalitate de la RADEF „Romania Film”, intentia autoritatilor fiind aceea de a-l transforma intr-un centru multifunctional in care sa gazduite atat spectacole de film (inclusiv 3D), cat si spectacolele Filarmonicii care in prezent nu are un sediu.

Conform protocolului de predare-primire, valoarea de piata a imobilului si a terenului aferent se ridica la suma de 4,4 milioane de lei, fara TVA. Numai constructia valoreaza peste 2 milioane de lei. Cinema Bucuresti va deveni sediu al Filarmonicii iar municipalitatea doreste sa atraga fonduri europene pentru a putea face investitiile necesare modelarii salii pentru spectacolele Filarmonicii si pentru a putea gazdui si spectacole de film.

{loadposition inside}

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90