930×122 CAPRA 5

    cristian-cioaca

    Cioaca condamnat la inchisoare cu suspendare

    Pitesti. 27 septembrie 2010.
    Cristian Cioaca spune adio uniformei de politist. Ofiterul de politie care activeaza de doi ani in cadrul IJP Arges, la Politia Municipiului Pitesti in functia de ajutor al ofiterului de serviciu risca sa fie destituit din Politia Romana. Acesta a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru ca a spart casuta de e-mail a fostei sale soti, avocata Elodia Ghinescu.

    Inspectorul principal de politie, Cristian Cioaca, fostul sot al Elodiei Ghinescu, disparuta in urma cu mai bine de trei ani, a fost condamnat, luni, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice si transferul neautorizat de date. Magistratii Curtii de Apel Brasov au decis condamnarea lui Cristian Cioaca si a hackerului Adrian Nitu, care l-a ajutat sa sparga casuta de e-mail a fostei sale sotii, Elodia Ghinescu, hackerul primind o pedeapsa de un an si jumatate cu suspensare.
    Pe langa pedeapsa cu suspendare, judecatorii au decis sa impuna o serie de obligatii de care Cioaca va trebui sa se achite. Printre acestea se numara obligativitatea de a se prezenta la Politie ori de cate ori i se va solicita acest lucru, dar si sa comunice autoritatilor orice schimbare de domiciliu sau de loc de munca, precum si mijloacele sale de subzistenta. De asemenea, s-a decis si confiscarea unor bunuri ale celor doi inculpati.
    Cioaca poate declara recurs la Inalta Curte de Justitie si Casatie, iar pana in momentul declararii definitive a sentintei, acesta va putea sa-si exercite in continuare activitatea de politist in cadrul IPJ Arges. Daca aceasta hotarare va ramane insa definitiva si irevocabila, Cioaca va fi nevoit sa paraseasca Politia Romana.
    Politistul Cristian Cioaca a fost arestat preventiv pentru cateva zile in 2008, dupa ce a fost acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi accesat, fara drept, emailul sotiei sale, Elodia Ghinescu, data disparuta. In februarie 2009, Cristian Cioaca si Adrian Marin Nitu au fost trimisi in judecata de procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Brasov, pentru accesarea fara drept a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu.{loadposition inside}.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90