930×122 CAPRA 5

mitraliera1

Exclusiv: Ciorogarla de Pitesti- mitraliera pierduta, dar regasita

Pitesti 29 decembrie 2009. O situatie parca desprinsa din celebrul caz de la Ciorogarla s-a petrecut in ajunul Craciunului la Scoala de Aplicatie pentru Unitati de Lupta din Pitesti, unitate care are in subordine Centrele de pregatire pentru infanterie, blindate si montan, precum si Centrul de pregatire si evaluare misiuni internationale PfP. In urma unui banal exercitiu militarii au resusit performata de a pierde o militraliera calibrul 14,5 mm care se afla montata pe un vehicul blindat. Neplacuta surpriza a fost descoperita cand coloana de TAB-uri si tancuri a intrat pe poarta unitatii din Pitesti. Din cate se pare “pierderea” a fost imediat raportata comandantului unitatii care a incercat sa salveze situatia fara a crea prea multe valuri. Localnicii din comuna Albota, vecina cu tancodromul pe care Scoala de Aplicatii isi desfasoara exercitiile militare, spun ca politistii au scotocit fiecare metru patrat din drumul pe unde a vehicolul militar care purta mitraliera, ba chiar au cautat si in toate santurile in speranta de a gasi arma. Cu toate ca nimeni nu stita ce se intampla, agitatia creata in pragul Craciunului a ridicat semne de intrebare locuitorilor din comuna.
Cum un asemenea eveniment tragi-comic nu putea ramane secret prea multa vreme pe data de 27 decembrie informatia s-a scurs dincolo de portile unitatii militare. Contactat telefonic, comandantul Scoalii de Aplicatie pentru Unitati de Lupta, colonelul Emilian Pisu a declarat ca un asemena zvon a ajuns si la urechile dansului insa informatia este falsa. Colonelul Pisu a mai spus atunci ca se afla in concediu, iar daca un asemenea eveniment s-ar fi petrecut, cu siguranta nu ar mai fi fost liniste in unitate. Numai ca linistea nu a durat prea mult, deoarece pe 28 decembrie, in urma unui telefon, mai marii armatei de la Minister s-au autosesizat de ceea ce au auzit si au dorit sa afle exact cum stau lucrurile cu mitraliera pierduta de la Pitesti. Aceleasi surse din Ministerul Apararii care ne-au confirmat valabilitatea informatiei au spus ca un corp de control al armatei s-a deplasat de urgenta la Pitesti pentru a investiga cazul si pentru a afla de ce comandantul unitatii nu a anuntat superiorii de acest incident destul de grav pe care a preferat sa-l tina secret.
Din cate se pare arma pierduta a fost gasita in localitatea Albota, iar cauza se pare ca este uzura suruburilor cu care era prinsa mitraliera de corpul vehicolului militar. Din cauza trepidatiilor si a gropilor, piulitele s-au slabit iar arma din cauza greutatii si a vibratiilor s-a desprins si a cazut in timpul deplasarii, fara ca cineva sa bage de seama. „Nu a fost niciun corp de control de la minister. Eu inca ma bucur de zilele libere de Craciun. Activitatea, din ce cunosc, s-a desfasurat normal, altfel daca era ceva, se afla in mod oficial fie de la noi, fie de la minister. Sunt informatii care din punctul meu de vedere raman la stadiul de zvonuri, pentru ca totul s-a desfasurat in conditii normale la unitate„, ne-a precizat colonelul Emilian Pisu. Si totusi, in ciuda acestei declaratii, in cursul acestei zile mai multi militari care isi desfasoara activitatea in unitatea respectiva au fost chemati la Bucuresti unde au dat declaratii privind circumstantele in care a avut loc pierderea mitralierei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3