Donaris 930 x 122

climă

Climatolog: cresc temperaturile şi zăpada va dispărea aproape complet

Predicțiile climatice pentru România în următoarele decenii: va dispărea aproape complet zăpada iar temperaturile vor crește cu 8 grade, susţine climatologul Roxana Bojariu.

Citiți și: Atenție! Revin furtunile!

Schimbările climatice se resimt major și în România, iar temperatura va crește în medie pe întreg teritoriul țării, dar creșterile nu vor fi uniforme, informează psnews.ro. Cele mai pesimiste scenarii indică faptul că temperaturile medii anuale vor crește cu aproximativ 8°C în lunile de vară până la finalul acestui secol, grosimea stratului de zăpadă se va reduce cu până la 80%, însă precipitaţiile vor fi abundente, sugerează Roxana Bojariu, președinte al consiliului științific în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, într-o analiză pentru platforma InfoClima.

Cele mai importante diferențe climatice se vor înregistra după 2050, susține Roxana Bojariu, care precizează că cel mai pesimist scenariu presupune o creștere medie a temperaturii pentru România cu aproximativ 8°C în lunile de vară, în special în luna august.

Citiți și: Vremea ne oferă surprize

Impactul este amplificat și de despăduririle de pe versanți care vor provoca inundaţii masive în urma precipitaţiilor abundente.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441