930×122 CUMPANA 5

climă

Climatolog: cresc temperaturile şi zăpada va dispărea aproape complet

Predicțiile climatice pentru România în următoarele decenii: va dispărea aproape complet zăpada iar temperaturile vor crește cu 8 grade, susţine climatologul Roxana Bojariu.

Citiți și: Argeș: După potop, altă nenorocire!

Schimbările climatice se resimt major și în România, iar temperatura va crește în medie pe întreg teritoriul țării, dar creșterile nu vor fi uniforme, informează psnews.ro. Cele mai pesimiste scenarii indică faptul că temperaturile medii anuale vor crește cu aproximativ 8°C în lunile de vară până la finalul acestui secol, grosimea stratului de zăpadă se va reduce cu până la 80%, însă precipitaţiile vor fi abundente, sugerează Roxana Bojariu, președinte al consiliului științific în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, într-o analiză pentru platforma InfoClima.

Cele mai importante diferențe climatice se vor înregistra după 2050, susține Roxana Bojariu, care precizează că cel mai pesimist scenariu presupune o creștere medie a temperaturii pentru România cu aproximativ 8°C în lunile de vară, în special în luna august.

Citiți și: Argeș: Meteo de ultim moment! Când căldură de te topești, când vine furtuna!

Impactul este amplificat și de despăduririle de pe versanți care vor provoca inundaţii masive în urma precipitaţiilor abundente.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3