NOR CURIER 930X122

PenitenciarulColibasi06

Și pentru pușcăriași începe școala!

Luni este programată să aibă loc deschiderea unui nou an şcolar. Pentru şcoală se pregătesc şi câteva zeci de deţinuţi de la penitenciarul Colibaşi!

Penitenciarul Colibaşi organizează luni, 16 septembrie, festivitatea de deschidere a anului şcolar 2013-2014, în cursul căruia se vor derula cursuri de instruire şcolară de nivel primar şi gimnazial pentru persoanele private de libertate.

Un învăţător titular de la școala cu clasele I-VIII „George Topârceanu” din Mioveni a fost repartizat la penitenciar pentru ciclul primar, forma de învăţământ de zi, iar pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă pentru ciclul gimnazial cursurile vor fi susținute de profesori desemnaţi de la aceeași școală.

Rechizitele vor fi puse la dispoziţie de către penitenciar, iar manualele vor proveni de la şcoala „George Topârceanu”.

Au fost identificate, până la această dată, 46 de persoane private de libertate care îndeplinesc condiţiile cerute de lege pentru a fi înscrise în programul de şcolarizare. În acest an şcolar, cel mai tânăr elev are 21 ani, iar cel mai în vârstă, 49 de ani. În clasele I-IV au fost înscrise 16 persoane private de libertate, iar cursurile claselor V-VIII vor fi frecventate de un număr de 30 de persoane aflate în detenţie.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90