930 x122 grota rece

boureanu-02-vt

CNA mentine amenda in cazul Boureanu – Firea

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa respinga contestatiile Antene1 si Antenei 3 privind sanctiunea stabilita in urma scandalului Firea – Boureanu. Astfel, CNA a hotarat ca Antenele trebuie sa isi intrerupa emisia timp de 10 minute si sa plateasca o amenda de 18.000 de lei.

Consiliul National al Audiovizualului a respins marti, 8 iunie, contestatiile depuse de Antena 1 si Antena 3, prin care cele doua televiziuni solicitau revizuirea sanctiunilor aplicate saptamana trecuta –  10 minute de emisie intrerupta pentru subiectele sexuale de la Acces Direct, respectiv o amenda de 18.000 lei pentru scandalul Firea-Boureanu.

Cele doua posturi vor continua in instanta demersurile pentru revizuirea sanctiunilor aplicate de CNA.

Antena 3 primise o amenda de 18.000 de lei pentru schimbul de replici dintre Gabriela Vranceanu Firea si Cristian Boureanu (DPL), CNA acuzand degenerarea limbajului folosit, lipsa de impartialitate a moderatoarei si neasigurarea echilibrului intre opozitie si putere, in studio.

Printre altele, Gabriela Vranceanu Firea l-a intrebat pe deputatul de Arges Cristian Boureanu daca „a mancat ceva stricat”, deoarece nu se mai oprea din vorbit. In replica, Boureanu a insinuat ca Gabriela Vranceanu Firea, ramasa vaduva de curand, ar avea amant.

Antena 3 a solicitat, in contestatie, „reducerea cuantumului amenzii acordate”, considerat „disproportionat in raport cu circumstantele in care s-a produs altercatia dintre Gabriela Vranceanu Firea si Cristian Boureanu”.

„Chiar daca decizia CNA are acoperire in litera legii audiovizualului”, hotararea de a amenda „in aceste circumstante radiodifuzorul poate constitui un precedent periculos in relatia dintre politicieni aflati la putere si jurnalisti”, a fost unul dintre argumentele Antenei 3, respins insa de CNA, care a decis sa mentina amenda.

Sursa: Hotnews.ro

{loadposition inside}

 

 

 

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90