930 x122 grota rece

    elevi_scoala

    Şcoală nouă în Găvana

    Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a anunţat Primăria Piteşti că un proiect foarte important pentru municipalitate a fost aprobat. Este vorba de proiectul de „extindere şi reabilitare termică a Şcolii Nr. 19”. Proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3.4.

    Valoarea totală a investiţiei este de circa 19 milioane lei, cu TVA, adică echivalentul a 4,4 milioane euro. Investiţia constă în  construirea unui corp nou de şcoală, egal ca mărime cu cel existent, cu toate dotările necesare, precum şi reabilitarea termică a corpului vechi de şcoală.

    Astfel, susţin reprezentanţii Primăriei, se rezolvă atât problemele legate de programul şi calitatea actului de învăţământ, cât şi problemele legate de grădiniţele din cartierul Găvana.

    Totodată, în prima decadă a lunii aprilie vor fi semnate alte trei contracte de finanţare din cadrul aceluiaşi program, respectiv cel de modernizare a iluminatului public în zona Podul Viilor – Calea Câmpulung (1,8 milioane lei), cel de creare a unui centru multifuncţional cultural (17,3 milioane lei) şi cel de modernizare a străzilor Costache Negri, Târgul din Vale, Lânăriei (19 milioane lei).

    Până în prezent, municipiul Piteşti are semnate 6 contracte de finanţare din fonduri  europene, urmând ca în cursul  lunii aprilie numărul acestora să ajungă la 9.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3