EcoMoto 930×122

cod galben

COD GALBEN. CE SPUN METEOROLOGII

Cod galben. Ce spun meteorologii. Diseară, la ora 18, extremitatea de nord a județului Argeș și alte zone din țară vor intra sub cod galben de intensificări ale vântului, precipitații însemnate cantitativ și ninsori viscolite.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

Anunțul îl face Administrația Națională de Meteorologie (ANM), care precizează că valabilitatea codului galben este până mâine, 19 martie 2017, ora 20.

În intervalul menționat, în vestul, centrul și nordul țării va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului ploile, mai ales averse, se vor semnala local. Vor fi cantități de apă de peste 15 – 20 l/mp și izolat de 25 – 30 l/mp. În zona Munților Apuseni, nordul Carpaților Orientali, Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 40 – 50 l/mp, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri vor predomina ninsorile.

Citiți și: Vreme extremă în țară! De la 32 de grade, la doar 15, în câteva ore!

Vântul va sufla tare, cu rafale care vor depăși 60 – 70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, în special pe parcursul zilei de duminică (19 martie), cu viteze mai mari (50 – 65 km/h) în sudul țării, inclusiv în zona municipiului București. (Foto: Cota 2.000 – Transfăgărășan. Sursă foto: Facebook)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3