930X122 MAIA

caniculă

Cod galben de caniculă pentru trei zile

Cod galben de caniculă pentru trei zile

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică este Cod galben de caniculă în județele Argeș, Bihor, Arad, Timiș, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Tulcea și Constanța.

Citiți și: Se întorc ninsorile! Alertă de vreme rea și fenomene extreme

În aceste zone, de vineri până duminică, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 32 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Meteorologii susțin că valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

De asemenea, vineri, între orele 13.00 și 21.00, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură este Cod galben. Conform meteorologilor, în aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, local averse ce vor avea și caracter torențial și, izolat, grindină. Cantiățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

Foto descriptiv: agora.md

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA