930×122 CAPRA 5

caniculă

Cod galben de caniculă pentru trei zile

Cod galben de caniculă pentru trei zile

Citiți și: Alertă de furtuni, grindină și ploi! Unde lovesc fenomenele extreme

Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică este Cod galben de caniculă în județele Argeș, Bihor, Arad, Timiș, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Tulcea și Constanța.

Citiți și: Argeș. Vine potopul! Cod galben de ploi, vijelii, descărcări electrice și grindină

În aceste zone, de vineri până duminică, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 32 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Meteorologii susțin că valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

De asemenea, vineri, între orele 13.00 și 21.00, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură este Cod galben. Conform meteorologilor, în aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, local averse ce vor avea și caracter torențial și, izolat, grindină. Cantiățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

Foto descriptiv: agora.md

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 pe 90 Costache