930×122 CAPRA 5

caniculă

Argeș. Alertă meteo

Cod galben de ploi si disconfort termic

Cod galben de ploi si disconfort termic.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Meteorologii au emis miercuri o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă în mai multe județe din Moldova și estul Transilvaniei și de caniculă în vestul țării.

Potrivit ANM, în Moldova, nordul Munteniei și zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp.

Citiți și: Se întorc ninsorile! Alertă de vreme rea și fenomene extreme

Avertizarea Cod galben este în vigoare miercuri de la ora 13.00 până la ora 22.00.

O altă avertizare Cod galben vizează Banatul, Crișana, cea mai mare parte a Olteniei, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei. În aceste zone, valul de căldură se va intensifica, local va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90