Kaia 930 x 120

ploi_si_vijelii

Cod Galben de ploi si vijelii

Cod galben de ploi si vijelii pentru judetul Arges! Prefectura Arges a primit duminica, 8 august, o atentionare de la Ministerul Mediului in care se atrage atentia ca vor avea loc fenomene meteo periculoase pana luni, pe 9 august, la ora 3,00. Asadar, argesenii trebuie sa suporte in intervaluri scurte de timp adevarate socuri termice care le afecteaza sanatatea.

Atentionarea cu cod galben este valabila si pentru Bucuresti si alte 18 judete din jumatatea de est a tarii. Potrivit noii avertizari emise de Administratia Nationala de Meteorologie, in cea mai mare parte a Moldovei si a Munteniei, precum si in zona Carpatilor Orientali (inclusiv Carpatii de Curbura), instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina.

Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metru patrat si izolat 40-50 de litri pe metru patrat.

Avertizarea cod galben este valabila pentru Bucurestri si judetele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Prahova, Buzau, Brasov, Covasna, Harghita, Vrancea, Bacau, Neamt, Iasi, Botosani, Suceava, Maramures, Bistrita-Nasaud si Mures.

Meteorologii mentioneaza ca astfel de fenomene vor fi si in regiunile sud-estice, dar pe spatii mai restranse.

Sursa: mediafax

{loadposition inside}

 

555×222 grota rece
eurial 570×90