930 x122 grota rece

cod galben

COD GALBEN DE VREME SEVERĂ. AVERTIZĂRI DE ULTIMĂ ORĂ

Cod galben de vreme severă. Avertizări de ultimă oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis cu puțin timp în urmă o informare și două avertizări cod galben. Cele două coduri galbene vizează și nordul județului Argeș.

Citiți și: Alertă METEO: Ninsori abundente și viscol în zone vaste! Argeșul printre ele

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: intensificări ale vântului și răcire accentuată. Interval de valabilitate: 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie 2018, ora 8.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua, la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni.

În zona montană, la altitudini de peste 1.800 de metri, trecător vor fi precipitații mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioadă a anului. Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

COD GALBEN MESAJ 1

Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Interval de valabilitate: 24 septembrie 2018, între orele 2 și 10. Zone afectate: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona montană.

În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h.

În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

COD GALBEN MESAJ 2

Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Interval de valabilitate: 24 septembrie 2018, între orele 10 și 23. Zone afectate: Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană.

În regiunile vizate, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65…70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3