Donaris 930 x 122

Colaborarea cu fosta Securitate nu dauneaza grav fetelor bisericesti

CNSAS a decis cu ceva timp in urma ca episcopul Argesului si Muscelului ar fi colaborat cu Securitatea oferind informatii despre discutiile purtate cu mai multi calugari de la manastirea Caldarusani.

“Prea Sfintia sa” ,persoana obisnuita cu onoruri si in fostul regim si dupa ’89 a dorit sa scape bazma curata si prin urmare a apelat la imaculata Justitie care in urma unor “profunde” analize a decis ca de fapt Calinic e spalat de pacate
În motivarea magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde a fost judecat dosarul, se arată că informaţiile culese de acesta nu au adus nimănui prejudicii fizice sau psihice. Curtea de Apel reţine din susţinerile CNSAS faptul că episcopul ar fi informat Securitatea despre discuţiile purtate cu cei mai mulţi călugări de la Mănăstirea Căldăruşani, dar apreciază că aceste informări nu ar fi dăunat. „Datele menţionate de Calinic Argatu nu pot fi apreciate ca informaţii de natură să suprime exercitarea unor drepturi sau libertăţi fundamentale ale persoanelor despre care acesta a oferit anumite detalii.“, se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cum că episcopul de Argeş şi Muscel Calinic ar fi colaborat cu Securitatea a tulburat apele Bisericii Ortodoxe Române, mai ales că şi alţi înalţi prelaţi au fost puşi în aceeaşi lumină. Acuzat că ar fi colaborat cu Securitatea, oferind informaţii sub numele de cod „Zamfir“, Calinic a pledat nevinovat şi s-a adresat instanţelor de judecată care au decis că, de fapt, episco-pul nu ar fi colaborat cu Securitatea. Curtea de Apel Bucureşti a făcut publică acum şi motivarea în cazul Calinic.

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90