Donaris 930 x 122

ic bratianu

COLEGIILE „BRĂTIANU” ȘI „ZINCA GOLESCU” SUNT ÎN DOLIU

Un intelectual de mare valoare al Piteștiului și Argeșului s-a stins din viață. Profesorul de chimie Silviu Cătălin Nenciulescu a murit la numai 59 de ani.

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

Nenciulescu era cadru didactic la prestigiosul Colegiu Național „I.C. Brătianu” din Pitești. Între anii 2002 și 2007 a fost director la Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu”. Înainte de Revoluție, în perioada 1978-1981, Silviu Cătălin Nenciulescu a lucrat în calitate de chimist pe platforma Arpechim. În primii ani după Revoluție, între 1993 și 1998, a fost cadru didactic asociat la Universitatea Pitești. În anul 2004 a primit ordinul „Meritul pentru învățământ” în rang de ofițer, iar în 2007 a fost declarat „Fiu al Argeșului”. De asemenea, este autorul mai multor lucrări de specialitate.

Colegii săi de la „I.C. Brătianu” îi deplâng moartea: „Întregul colectiv de la Colegiul Naţional Ion C. Brătianu Piteşti regretă profund stingerea profesorului de excepţie SILVIU NENCIULESCU, un coleg apreciat, un coleg drag, de nepreţuit. Sincere condoleanţe familiei îndurerate, alături de care suntem în marea suferinţă pricinuită de trecerea în nefiinţă a soţului şi tatălui iubit.” (Foto 1: Colegiul Național „I.C. Brătianu”)

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • laur_pgl@yahoo.com spune:

    A fost un OM si un Profesor extraordinar…Dumnezeu sa-l ierte!

  • George Tanase spune:

    Mi-a fost coleg …din clasa I-a pana in clasa a XII-a…la liceul N.Balcescu actualmente I.Bratianu! Apoi viata ne-a despartit el imbratisand o cariera de exceptie in domeniul chimiei! A frizat geniul si nu spun prea mult…La scoala generala 1 avea nu medii de 10 ci numai note de 10. La liceu unde am avut parte de o pleiada de profesori cu adevarat emeriti…a fost eminent…!Mi-aduc aminte ca a lipsit un an…in clasa a X-a si i-am trimis cartile la Valea Iasului unde era internat…A invatat singur, si-a dat examenele la fara frecventa in vara urmatoare si am fost tot impreuna in clasa a XI…la zi iar el tot primul a fost pana la terminarea liceului…A luat primul la facultate si a terminat tot…sef de promotie…ca si Costache Florea care si el s-a prapadit saracul acum 2 ani…Un coleg eminent…A invatat autodidact pe langa limba rusa pe care o stapanea perfect (ca si engleza) limba franceza…din foarte multa dragoste pentru sotia lui, distinsa d-na profesor Anca…A fost maestru cu un punctaj ELO de invidiat pt. in sportul mintii…sahul…Alaturi de el si-un alt coleg Puscasu Vasile care din pacate ne-a parasit si el acum 6 ani…am castigat concursul de sah intre toate liceele din Romania!Era o mare placere sa stai in compania lui…fiind o enciclopedie vie! Pacat de disparitia fizica a acestui mare OM de cultura cu un imens har de profesor!!! Nu vei disparea niciodata din sufletele celor care te-au cunoscut! Ai lasat in urma o mare mostenire intelectuala de mare valoare prin elevii de exceptie pe care i-ai pregatit si care iti vor pastra un sentiment viu de pretuire in memoria colectiva!
    Dormi in pace bunul si dragul meu coleg si prieten!

  • Ioana M spune:

    Mi-a fost profesor in perioada 2011-2012 si am numai cunvinte bune la adresa dumnealui. Era foarte pasionat de materia pe care o preda si avea o relatie foarte stransa cu elevii, castigandu-ne atentia in permanenta. Dumnezeu sa il odihneasca!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90