EcoMoto 930×122

    nuclear

    Companii străine, interesate de metoda de securitate nucleară a unui argeşean

    Dr. Ing. Gheorghe Vieru, cercetător ştiinţific principal gradul I în domeniul securităţii nucleare, argeşean, a fost singurul reprezentant al României la lucrările prestigioasei reuniuni ştiinţifice Internaţionale NUSSA care a avut loc la Centrul de Conferinţe din Beijing, China, în perioada 7-8 septembrie. Cu această ocazie, cercetătorul argeşean a prezentat o lucrare care a stârnit interesul unor companii străine de profil.

    Practic, a fost vorba de o reuniune pe probleme de securitate şi siguranţă nucleară. Lucrarea lui Gheorghe Vieru a avut ca temă o metodă inedită de evaluare a unor criterii de securitate în domeniul funcţionării centralelor nucleare.

    Unele companii s-au arătat interesate de metodă pentru a o aplica în vederea prevenirii unui nou accident de tip Fukushima, în Japonia.

    La eveniment au mai fost prezentate şi lucrări despre identificarea secvenţelor de fenomene care contribuie la accidentele nuclare, teorii legate de securitatea pasivă şi mai ales elemente privind îmbunătăţirea securităţii centralelor de tip CANDU în lumina evenimentelor de la Fukushima (sistemele din România sunt de tip CANDU).

    Ca să ajungă la Beijing, Gheorghe Vieru a mers mai întâi la Paris. Drumul dus a avut o durată de 2 zile, iar cel de întors tot atât.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90