NOR CURIER 930X122

dracula_fest17

Comuna Arefu, data exemplu

Ziarul Financiar a facut o analiza a mitului Dracula si a modului în care acesta este exploatat în Romania. Din pacate, romanii stau efectiv pe o mina de aur din acest punct de vedere, dar nu fac mai nimic pentru a scoate bani de pe urma mitului respectiv. Comuna Arefu din Arges faca insa nota discordanta fata de resul localitatilor din tara.

Ziarul Financiar arata ca institutii media de mare impact international ca CNN, Hunffigton Post sau The Guardian au scris despre Romania si Dracula în acest weekend, dar Guvernul nu a realizat pana acum cati bani poate face Romania promovand-o ca destinatie pentru aceasta perioada speciala pentru lumea occidentala, Halloweenul.

„Singurul care si-a dat seama ce înseamna un Dracula Fest este primarul comunei Arefu din judetul Arges (unde se afla cetatea Poienari a lui Vlad Tepes), care organizeaza un festival Dracula Fest, dar în …august, fara niciun fel de sprijin de la stat”, se arata în analiza citata. La Arefu se afla si resedinta secundara a lui Vlad Tepes (cunoscut de straini ca Dracula).

„Festivalul atrage un numar nesemnificativ de turisti pentru ca nu este promovat în afara comunei. A trebuit sa cersim bani de la diferite companii private pentru a organiza festivalul lui Dracula, aflat la cea de-a doua editie, pentru ca nu avem niciun sprijin din partea Ministerului Turismului”, a spus Pavel Barla, viceprimarul comunei Arefu din judetul Arges.

El a mai precizat ca primaria a alocat din bugetul propriu în jur de 2.300 de euro si ca nu ar fi putut sa organizeze un festival de o amploare mai mare si mai comercial cu acesti bani.

Ministerul Dezvoltarii sustine ca nu a alocat bani pentru festivalul din Arges deoarece nu a primit nicio cerere din partea primariei în acest sens!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90