930 x122 grota rece

    lisa_drxlmaier

    Conducerea Lisa Draxlmaier despre greva de la Piteşti

    Departamentul de comunicare al societăţii Lisa Draxlmaier a transmis vineri, 28 septembrie, un comunicat de presă privind situaţia legată de greva de la unitatea din Piteşti. Conflictul a izbucnit la jumătatea lunii, printr-o grevă de avertisment, apoi s-a transformat în grevă generală. În timpul negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă dintre conducerea Dräxlmaier Pitesti și sindicatul reprezentativ, SLLC, sindicatul a deschis conflictul de muncă. După o grevă de avertisment de două ore ce a avut loc pe 17 septembrie 2012, reprezentanții sindicatului majoritar au organizat o grevă începând cu data de 25 septembrie 2012.

    Negocierile au început la mijlocul lunii mai și până în prezent au avut loc 16 runde de negocieri, toate prevederile legale fiind pe deplin respectate şi agreându-se împreună cu reprezentanţii sindicatului asupra unui număr de circa 160 de articole. După ce conflictul de muncă a fost declarat pentru revendicările rămase deschise, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a fost implicat, de asemenea, într-o şedinţă de conciliere.

    „Compania este angajată pe deplin în susţinerea unui dialog constructiv între părți, de aceea următoarea rundă de negocieri, din data de 5 octombrie 2012, a fost stabilită chiar înainte ca cele două greve să aibă loc. Reprezentanţii sindicatului majoritar sunt invitaţi la o nouă întâlnire de negocieri şi astăzi, 28 septembrie 2012.

    Toate punctele negociate şi amendamentele referitoare la Contractul Colectiv de Muncă, care au fost solicitate de Dräxlmaier sunt în conformitate cu noul Cod al Muncii şi cu Legea Dialogului Social. În ceea ce priveşte aspectele financiare, cererile salariale initiale ale sindicatului reprezentativ ar fi cauzat o creştere totală de aproximativ 15%, incluzând creşteri salariale, bonusuri de vacanţă, etc. În plus, anul acesta, Dräxlmaier Piteşti a acordat deja o creştere salarială de 5,79% pentru toţi angajaţii începând cu 1 ianuarie 2012″, se arată în comunicatul citat.

    Dräxlmaier Pitesti are în prezent 3.700 de angajaţi. Numărul total al salariaţilor care fac parte din SLLC se ridică la aproximativ 2.400, din care circa 1.300 au semnat pentru începerea grevei. Dintre semnatarii acordului de declarare a grevei, un număr de 400 de salariaţi au renunţat în formă scrisă la aceasta. „Conducerea Dräxlmaier apreciază loialitatea şi înţelegerea de care au dat dovadă angajaţii care nu au fost de acord cu declararea grevei”, se mai arată în comunicat.

     

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3