NOR CURIER 930X122

ciocanel

Consilierul local Ciocanel prins in conflict de interese la Termoficare!

Afacerile pe cârca termoficării piteştene sunt foarte rentabile. De-a lungul timpului, Opoziţia din Consiliul Local a ştiut că, dând din gură să se audă cât mai tare, are un os cu destulă carne pe el de ros. Este deja de notorietate cazul înlocuirii de ţevi în care a fost implicat fostul consilier local liberal Narcis Sofianu. Se schimbă garnitura, se schimbă şi profitorii. După ce a strigat în gura mare cum au băgat în faliment Termoficarea Ionică şi Pendiuc, venind cu soluţia centralelor de cartier- care soluţie oricum era deja în discuţie în Consiliul Local-, iată că tânărul consilier democrat- liberal Ciocănel a reuşit să îşi fructifice şansa. Adică nu a răguşit degeaba…
Conform informaţiilor publicate în Monitorul Oficial, Proinstal Pipe S.R.L. din Ştefăneşti a obţinut contracul de proiectare şi execuţie al centralei termice de cartier de la PT 601 din cartierul Trivale. Anunţul a fost făcut public pe SEAP de către Consiliul Local la 17 februarie 2010, iar data atriburii contractului este 12 noiembrie 2009. Valoarea estimată a lucrării a fost de 700.000 lei, dar contractul a fost încheiat pe suma de 480.000 lei. Sună bine, Consiliul Local a făcut o afacere bună, în care au fost economisiţi bani. Atâta doar că la Proinstal Pipe, la data aceea, acţionar era nimeni altul decât consilierul local P.D.-L. Ştefan Ciocănel. Conform aceluiaşi Monitor Oficial, Ştefan Ciocănel s-a retras din scocietate şi din calitatea de acţionar la 1 februarie 2010, aşadar, la data în care a câştigat licitaţia, el era acţionar în firmă, iar Ciocănel Eugenia era administrator. Locul său a fost luat în societate de Mihaela Săvulescu.
Nu ştiam că sunt incompatibil!
Întrebat despre situaţie, Ciocănel ne-a răspuns: “Conform prevederilor, secretarul primăriei trebuia să se sesizeze dacă eram incompatibil. M-a anunţat de starea de incompatibilitate în care eram şi la o săptămână după aceea eu m-am retras din societate. Dacă ştiam că sunt în incompatibilitate, nici nu mai participam la licitaţie, pentru că nu mai eram nevoit să mă retrag din societate”, a afirmat Ciocănel. Este adevărat că Ciocănel a evitat în ultima clipă, graţie unor prevederi legale, starea de incompatibilitate, dar faptul că nu ştia că se afla în această stare pare o mare gogoriţă. Iată şi de ce: secretarul primăriei, Iosiv Cerbureanu, a explicat că, în şedinţa de Consiliu Local din 28 ianuarie 2009, când s-a supus la vot proiectul de hotărâre privind proiectul în care era vorba despre punctul termic care urma să fie amenajat de Proinstal Pipe, Ciocănel s-a abţinut de la vot. „Eu nu ştiu dacă
era conştient că intra în stare de incompatibilitate, dar când am văzut că s-a abţinut, mi-a dat de gândit. Am verificat declaraţia de interese şi am descoperit că era acţionar la Proinstal Pipe. În acel moment, eu l-am informat că se găseşte în această stare de incompatibilitate şi i-am solicitat să ne transmită, în scris, la ce calitate renunţă: de la cea de consilier sau de la cea de acţionar la respectiva firmă. Domnul Cionel mi-a răspuns în scris, în termenul legal, făcând şi dovada că a renunţat la calitatea de acţionar la societate”, a explicat Iosiv Cerbureanu.
Noi dăm, eu iau
Aşadar, starea de incompatibilitate între funcţia de consilier local şi cea de acţionar la o firmă contractantă a Consiliului Local, conform articolului 90 din ordonanţa 161/ 2003, este menţionată limpede. Aceeaşi ordonanţă, prevede însă, la articolul 91, alineatul 3, că alesul local care devine incompatibil […] este obligat să demisioneze din una dintre funcţiile incompatibile în cel mult 60 de zile, altfel el urmează să fie demis prin ordinul prefectului. Altfel spus, încă un negustor cinstit, conform legislaţiei, dar, indiferent ce s-ar spune, Ciocănel s-a aflat într-un grav conflict de interese în momentul în care firma la care el era acţionar a participat şi a câştigat o licitaţie, şi a şi semnat contractul cu administraţia publică, în condiţile în care ocupa, în acelaşi timp, şi calitatea de consilier local. Moral şi corect. Şi cu multă dragoste pentru banul public.
P.S.

Ce aţi citit până acum puteţi regăsi şi în cotidianul „Argeşul” de marţi, 16 martie.
ghidu

Între timp, am găsit cîte ceva care sigur vă va face plăcere să aflaţi. Un prieten mi-a dat adresa unui articol din… „Ghidul locapatului”. Nu sunt rău, aşa scriu ei că se numesc. In fiţuica asta plină de poveşti pe bani, Ciocănel apare că face…împotriva vîntului. Cică s-a opus la o iniţiativă a Consiliului Local de aprobare a execuţiei unor lucrări suplimentare la câteva centrale termice de cartier…Iete al dracului de atent s-a făcut Ciocănel cu banii poporului! Să nu plătim domne’, să nu plătim, că licitaţiile sunt clare, la cheie! Ce, vreţi să intre banii la Ionică în buzunar? Păi nu. Nu la Ionică. Poate au prins copii de la Ghidul Locapatului şi cum Ionică îl întreabă, cu aproximaţie cităm, pe Ciocănel: „Păi sunteţi împotrivă? Şi ai tăi primesc bani!”. Dar Ciocănel, nu şi nu!
ciocanel_ghidu
Oare a refuzat, poate, şi pentru că Proinstal Pipe primea cea mai mică sumă? Serios, vă dăm direct de la sursă, care desigur, omite să spună că Ciocănel are strînse legături cu firma din Ştefăneşti. Dar dumneavoastră ştiţi deja asta, nu mai trebuie să vă spună ei. Este drăguţ, oricum, să faci…împotriva vîntului, dar în acelaşi timp să sufli în direcţia lui, că aşa pică banul de la stat! Şi se mai plângea, alături de Perianu, cum a intrat Piteştiul în faliment, cu termoficare cu tot! Uite aşa: cu din ăştia ca el! Unii au beneficiat mai puţin, alţii mai mult, iar piteştenii au plătit. Şi vor mai plăti.
Apropo, pentrul locapaţi transmitem…Băieţi, luaţi reclamă şi ţipaţi aiurea (de ce nu se scrie, de exemplu, despre legătura lui Ciocănel cu Proinstal, în dreapta paginii lor puteţi vedea limpede). Ciocu’ mai mic…pănă ne daţi şi nouă definiţia locapatului din DEX! Sau a cum să faci presiune- cam mică ce e drept- prin cutiuţele poştale ca să luaţi şi voi de păpică din bugetul piteştenilor!Ai dracului consilieri locali cum au refuzat ei să vă dea bani chiar aşa, pe faţă, în şedinţa de Consiliu! Ia vedeţi, prin Parlament nu cereţi, să vă dea prin lege?

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3