New Profesional Consult 930 x 122

maidanez

Consultare publica privind maidanezii: eutanasiere sau sterilizare?

Primarul Tudor Pendiuc a declarat ca sustine proiectul de lege actual privind maidanezii, solicitand in acelasi timp parlamentarilor sa il adopte cat mai repede. De asemenea, Pendiuc a spus ca va recurge la consultarea populatiei care va decide daca trebuie mers pe eutanasiere sau pe sterilizare, desi personal a declarat ca agreeaza ideea combinarii celor doua forme de combatere a fenomenului cainilor fara stapan.

Acest subiect a fost, de altfel, si pe agenda intalnirii de miercuri, 16 noiembrie 2011, de la Primaria Pitesti dintre Tudor Pendiuc si primarii localitatilor limitrofe privind zona metropolitana.

Este vorba de localitatile Stefanesti, Budeasa, Bascov, Micesti, Maracineni, Mosoaia, Albota si Babana.

Problema este ca proiectul zace in Parlament pentru ca alesii neamului nu au curajul sa il adopte, fiind presati de diverse organizatii de protectia animalelor care nu vor ca maidanezii sa fie eutanasiati. In paralel cu aceste eforturi normative, autoritatile din Pitesti au inceput si procedurile pentru construirea unei noi biobaze la Smeura, Mosoaia.

O alta tema dezbatuta in cadrul intalnirii de la Primarie a fost legata de transportul in comun in zona metropolitana, la sedinta participand in acest sens si reprezentanti ai Consiliului Judetean.

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90