NOR CURIER 930X122

    masini_multe

    Continuă înmatriculările în Bulgaria

    Foarte mulţi argeşeni continuă să-şi înmatriculeze maşinile în Bulgaria, în ciuda promisiunilor autorităţilor de la Sofia şi Bucureşti de a restricţiona acest fenomen. În fiecare zi se formează cozi lungi în faţa inspectoratului poliţiei rutiere din oraşul Dobrici (nord-est).

    Majoritatea vehiculelor sunt destinate României, iar localnicii se plâng că din cauza autoturismelor românilor ei trebuie să-şi ia câteva zile libere de la serviciu ca să reuşească să în­matriculeze o maşină. Maşinile sunt importate de companii româ­neşti din Germania, Italia sau Franţa. În Bulgaria se aduc numai pentru înmatriculare.

    Întreaga procedură costă între 250 şi 300 euro şi include înmatricularea, plăcuţele, taxa ecologică şi asigurarea de răspundere civilă. În jur de 25 euro primeşte persoana fizică cu domiciliul în Bulgaria pe numele căreia se înscrie autoturismul.

    Proprietarii argeşeni ai autoturis­melor primesc procure semnate de bulgarii pe numele cărora au fost înmatriculate maşinile şi, în acest fel, ei nu plătesc taxe în România. Nici bulgarii care au înmatriculat autoturismele nu mai plătesc taxe, pentru că ei prezintă autorităţilor declaraţii notariale potrivit cărora ar fi vândut vehiculele.

    Conform legii române, însă, argeşenii care deţin automobile înmatriculate în străinătate vor putea circula cu acestea pe drumurile publice din România maximum 90 de zile, termenul urmând să curgă de la data achiziţionării autovehiculului respectiv.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90