930 x122 grota rece

    semnare-contracte

    Contract de extindere a reţelelor de apă din Argeş, semnat la Ministerul Mediului

    Luni, 30 ianuarie 2012, a fost semnat la Ministerul Mediului şi Pădurilor contractul de Finanţare a Proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş“. Delegaţia argeşeană a fost condusă de primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş. Din delegaţie au făcut parte Gelu Mujea, director general al SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, Ion Decher, director general adjunct şi Gabriel Dumitrescu, şef Unitatea de Implementare a Proiectului Fond de Coeziune, manager de proiect.

    Proiectul include investiţii majore în sistemele de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Argeş şi vizează îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale populaţiei şi a standardelor de mediu contribuind la îndeplinirea angajamentelor de aderare a României la UE asumate prin Capitolul 22 Mediu din Tratatul de Aderare.

    Aria proiectului cuprinde 11 localităţi grupate în 3 aglomerări: aglomerarea Piteşti (localităţile Piteşti, Ştefăneşti, Albota, Bradu, Merişani, Bascov, Mărăcineni, Moşoaia), aglomerarea Topoloveni şi aglomerarea Costeşti-Buzoeşti.

    Valoarea totală a proiectului fără TVA este de 434.205.197 lei, din care valoarea eligibilă conform POS Mediu şi în conformitate cu Decizia de Aprobare nr. C (2011) 9528 din 19 decembrie 2011 a Comisiei Europene este de 382.042.390 lei (finanţare nerambursabilă şi contribuţia financiară a membrilor ADI de la bugetele locale), valoarea proiectului alta decât cea eligibilă, conform POS Mediu, fiind de 52.162.807 lei, contribuţie SC Apă Canal 2000 SA.

    Durata contractului, în conformitate cu Cererea de Finanţare este de 47 luni, începând cu data semnării, respectiv până la data de 30.11.2015.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3