930 x122 grota rece

penescu_catuse

Cornel Penescu, încă o condamnare!

Cornel Penescu a primit astăzi o nouă condamnare.

De această dată, cu suspendare. Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri piteștean la doi ani și 6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul „Mită la Garda Financiară”. În același dosar, Gheorghiță Pieca, fost director la PIC, a fost condamnat la doi ani de pușcărie cu suspendare. De asemenea, Iulian Popescu și Liviu Mîrțoiu, foști angajați ai Gărzii Financiare Argeș, au primit câte 3 ani de închisoare cu suspendare.

Condamnările sunt pentru dare și, respectiv, luare de mită, într-un dosar instrumentat de DNA. Cornel Penescu a fost acuzat că în 2007, prin intermediul lui Gheorghiță Pieca, i-a mituit cu câte 1.000 de lei pe cei doi comisari de la Garda Financiară pentru ca aceștia să acopere unele nereguli de la două societăți de-ale sale, „Onita” și „Muntenia Aliment”.

Amintim că omul de afaceri Cornel Penescu se află încarcerat în penitenciarul Colibași, din Mioveni-Argeș. Penescu ispășește o condamnare de 3 ani de închisoare cu executare pentru dare de mită, verdictul fiind dat luna trecută de către Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar DNA în care aceeași pedeapsă a primit-o și fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon. În acest dosar, omul de afaceri a fost acuzat că l-a mituit pe Solomon cu 50.000 de euro pentru anumite facilități la deschiderea în Craiova a unui hipermarket PIC.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90