EcoMoto 930×122

penescu_catuse

Cornel Penescu, la pușcărie!

Omul de afaceri piteștean Cornel Penescu va face pușcărie!

Completul de cinci al Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins astăzi, ca nefondat, recursul pe care Penescu l-a formulat la verdictul dat vara trecută, în luna iulie, de aceeași instanță, dar în complet de trei. Decizia, definitivă, este condamnare la 3 ani de închisoare cu executare.

Este vorba de dosarul instrumentat de DNA în care omul de afaceri a fost acuzat că i-a dat mită fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon. Acesta din urmă, la rândul său, în prezent senator PP-DD, a fost condamnat pentru luare de mită tot la 3 ani de pușcărie cu executare.

Fiecare dintre cei doi a făcut arest preventiv. Pe cale de consecință, perioada respectivă va fi scăzută din cei 3 ani.

Amintim că, potrivit procurorilor și, iată, judecătorilor, Penescu i-a dat 50.000 de euro mită lui Solomon în anul 2006, pe vremea când acesta era primar al Craiovei. În schimbul mitei, Antonie Solomon a emis o autorizație ilegală de construcție pentru hipermarketul PIC al familiei Penescu, hipermarket care urma să se construiască în Craiova pe un teren aflat în litigiu. De asemenea, Solomon a autorizat prelungirea către hipermarket a unei linii de transport public de călători. 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3