New Profesional Consult 930 x 122

corneliu vadim tudor

CORNELIU VADIM TUDOR A MURIT

Corneliu Vadim Tudor a decedat. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp.

Citiți și: Sfârșit tragic! Munții au mai făcut o victimă

Decesul a survenit la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei din București, acolo unde fusese internat de urgență azi-dimineață după ce s-a simțit foarte rău, cu edem pulmonar. Corneliu Vadim Tudor, care suferea de diabet și avea probleme cardiace, a făcut infarct. Decesul a fost înregistrat la ora 18:30, potrivit unor surse medicale citate de Mediafax. Vadim Tudor avea 65 de ani.

Născut pe 29 noiembrie 1949 în București, Corneliu Vadim Tudor a fost discipolul scriitorului Eugen Barbu. Poet de curte al dictatorului Nicolae Ceaușescu, CVT a făcut carieră politică după 1990, fondând Partidul România Mare. A fost membru în Parlamentul României și în Parlamentul European. În anul 2000 a intrat în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, fiind învins de Ion Iliescu.

Citiți și: Detalii exclusive: Ultima călătorie! Cine este cel care a făcut infarct la volan și a murit

De-a lungul timpului, a avut declarații extremiste, xenofobe, antisemite, rasiste și suburbane și a pedalat pe cartea naționalismului de operetă.

Ca publicist, a condus revistele România Mare și, ulterior, Politica și ziarul Tricolorul. Pentru atacurile la persoană publicate anonim sau sub semnătura lui în revistele sale, sub forma unor așa-zise pamflete, a fost dat în judecată de mai multe ori pentru calomnie și insultă. (Foto AFP, Daniel Mihăilescu)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90