930×122 CAPRA 5

    PISTOL

    Crimă cu premeditare în cazul bărbatului împușcat în Prundu

    Anchetatorii au o concluzie preliminară: în cazul bărbatului împușcat mortal în cartierul piteștean Prundu, Ionel Rădulescu, de 37 de ani, ar fi vorba de crimă cu premeditare.

    Ucigașul și complicele său ar fi plănuit crima timp de un an, ca răzbunare împotriva viitoarei victime, care i-ar fi păgubit cu 30.000 de euro într-o afacere cu vânzări de mașini de lux. Cu câteva zile înainte de crimă, pe 1 iunie, cel suspectat că a comis omorul, Ion Păun, în vârstă de 37 de ani, ar fi fost lovit de viitoarea sa victimă. Procurorii spun că arma crimei, care încă nu a fost găsită, îi aparținea polițistului bucureștean Andrei Toma, de 25 de ani, considerat complice. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi mințit atunci când a declarat că pistolul său Glock, de calibru 9 mm, similar cu cel folosit în cazul crimei, i-ar fi fost furat acum un an. Anchetatorii mai spun că atât criminalul, cât și polițistul acuzat de complicitate ar fi fost văzuți în apropierea locului crimei atât înainte, cât și după comiterea faptei.

    Ucigașul a purtat cagulă și o pereche de mănuși. Atât cagula, cât și mănușile au fost găsite (o mănușă a fost pierdută de criminal la locul faptei, iar cealaltă și cagula au fost descoperite arse, în apropierea căii ferate din zonă). Conform anchetatorilor, criminalul a continuat să tragă și după ce primul glonț a doborât victima la pământ, în stradă, în apropierea blocului în care locuia, în timp ce polițistul l-ar fi așteptat în apropiere, în mașina lui. Sub autoturismul acestuia a fost găsit și patentul cu care cei doi au decuplat de la iluminatul public strada pe care a avut loc crima.

    Suspecții nu și-au recunoscut faptele. Inițial, ei au fost reținuți ieri pentru 24 de ore sub acuzația de furt al unei mașini. Astăzi, cei doi au fost reținuți pentru omor calificat și, respectiv, complicitate la omor calificat. Cel mai probabil, la solicitarea procurorilor, ambii vor fi arestați preventiv pentru 29 de zile.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3