New Profesional Consult 930 x 122

pitesti

„Criminalitatea”, pe cartiere

Orice societate se confruntă cu probleme de natură infracţională. Iar Piteştiul nu face excepţie. Spre deosebire de alte oraşe din ţară, însă, se poate spune că municipiul reşedinţă de judeţ al Argeşului este un oraş destul de liniştit în care faptele antisociale sunt excepţia şi nu regula. Care sunt, aşadar, principalele fapte contravenţionale pe care le comit piteştenii? Răspunsul îl veţi afla mai jos…

Distributia contravenţiilor sancţionate de către Poliţia Locală a municipiului Piteşti arată faptul că peste 87% dintre acestea privesc încălcările legii în domeniul circulaţiei, respectiv parcări ilegale, blocări, etc), urmate de fapte prin care a fost deranjată ordinea şi liniştea publică (10%), fapte care aduc prejudiciu mediului înconjurător (2,74%) şi activităţi comerciale ilegale (0,18%).

La nivelul cartierelor se evidenţiază concentrarea sancţiunilor aplicate de Poliţia Locală în zonele Central (circa 31%), Prundu (circa 27%) şi Găvana (circa 15%). În Centru, Prundu şi Găvana se constată că cele mai multe contravenţii sunt cele la regimul circulaţiei pe drumurile publice, iar în Centru şi Prundu se constată şi cele mai multe infracţiuni de furt.

În fine, tot în Centru sunt concentrate şi cele mai multe probleme legate de tulburarea liniştii şi ordinii publice, dat fiind faptul că aici sunt concentrate, de altfel, şi foarte multe localuri. Cele mai multe probleme de mediu care au generat sancţiuni au fost constatate în Trivale.

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90