pizzeria sapori  930 122

pitesti

Criza si…statul si-au luat tributul la Pitesti

Autoritatile locale din Pitesti au aratat in nenumarate randuri cu degetul modul in care au actionat in perioada de criza autoritatile centrale. Acestea din urma mai mult au ingreunat decat au ajutatat la desfasurarea in bune conditii a activitatii primelor. Si ca sa fie „treaba – treaba”, autoritatile centrale au lasat autoritatile locale si fara resurse.

Astfel, ca urmare a unor reglementari legale in ceea ce priveste responsabilitatea si competenta de incasare de la marii contribuabili a impozitelor si taxelor la bugetul de stat, numai intr-o luna s-au redus alocarile de fonduri pentru Pitesti de la 9,7 milioane de lei la 5,2 milioane de lei.

De asemenea, in ceea ce priveste cota din impozitul pe venitul global care revine Pitestiulu prin lege, suma incasata la Pitesti a fost de 87,6% din suma planificata, in conditiile in care si suma previzionata pentru trimestrul I al anului 2011 a fost mai mica decat cea incasata efectiv cu 8%.

Aceasta diferenta mare se inregistreaza din cauza dificultatilor pe care le intampina agentii economici, mai precis a falimentelor si procedurilor de insolventa in care acestea sunt implicate ca urmare a lipsei resurselor financiare. Din acest motiv, si veniturile la bugetul local s-au redus.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3