930×122 CAPRA 5

    colocviu.penitenciar

    Cu deţinuţii la psihiatru!

    În această săptămână, Penitenciarul Colibaşi a organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale locale care pot contribui la asistenţa persoanelor private de libertate. Scopul demersului este acela de a ajuta la reintegrarea foştilor deţinuţi în comunitatea din care provin.

    La întâlnire au participat reprezentanţi de la Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria” din Vedea, de la Asociaţia Femeilor din Piteşti, de la Universitatea de Stat și Colegiul Asistenţilor.

    Specialiştii de la Spitalul de Psihiatrie şi-au exprimat disponibilitatea pentru realizarea unui grup de lucru în vederea sprijinirii personalului din penitenciar pe cazurile cu afecţiuni psihice grave şi pe grupurile de foşti consumatori de alcool. La rândul său, Asociaţia Femeilor din Piteşti şi-a manifestat dorinţa de a încheia un protocol de colaborare, în baza căruia reprezentanţi ai instituţiei să susţină activităţi de educaţie pentru sănătate în rândul deţinuţilor.

    Pe de altă parte, Universitatea de Stat din Piteşti – Facultatea de Ştiinţe Socio Umane – secţia psihologie – vrea să desfăşoare, cu studenţii, activităţi de voluntariat în penitenciar. De asemenea, Centrul de zi „Sfântul Nicolae” din Piteşti a solicitat încheierea unui protocol de colaborare între cele două instituţii în vederea realizării unei activităţi de intervenţii continue asupra minorilor încarceraţi.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3