Kaia 930 x 120

grafic

Cu peste 3.000 de salariati mai putin

Criza economica si financiara izbucnita in 2008 in Romania a facut ravagii pe piata muncii in Arges, unul dintre, totusi, cele mai puternice judete din punct de vedere economic din tara. Cel mai bine se vede acest lucru din datele statistice care arata cum a evoluat piata muncii. Numai fata de anul trecut, de exemplu, numarul angajatilor din judetul Arges a scazut cu peste 3.000 de persoane.

In judetul Arges au fost inregistrati la inceputul lunii trecute cu 3.324 (minus 2,5%) de salariati mai putini decat la aceeasi data a anului trecut. Masurile dure luate de Guvern, insumand concedieri in sectorul public, cresterea TVA si reducerile de salarii in sectorul bugetar s-au rasfrant si in ceea ce priveste sectorul privat, multe firme tragand obloanele din cauza dificultatilor financiare generate de reducerea consumului.

Totusi, in ultima vreme s-a simtit o usoara revigorare a situatiei. La inceputul lunii iunie a anului in curs, numarul salariatilor din judet a ajuns la 127.976 persoane, in crestere cu 688 persoane (+0,5%) fata de efectivul salariatilor de la finele lunii aprilie 2011, continuand trendul ascendent inregistrat de la inceputul anului.

Peste jumatate din numarul total al acestora activeaza in servicii (49,9%), restul regasindu-se in industrie si constructii (48,2%) si in agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura si pescuit (1,9%).

Datele au fost furnizate de Directia de Statistica Arges.

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90