930×122 CAPRA 5

osama_bin_laden

Cum a fost identificat Osama bin Laden

Detaliile privind uciderea lui Osama bin Laden nu au intarziat sa apara. Surse apropiate echipei care a reusit sa il puna ala pamant pe inamicul numarul unu al SUA sustin ca acesta a fost identificat intr-un mod cat se poate de ciudat, mai bine spus…folosindu-se de creierul surorii sale!

Stiti cum au ajuns soldatii SUA la confirmarea faptului ca barbatul pe care il omorasera in Pakistan era chiar teroristul numarul unu al Planetei, Osama bin Laden? Ei bine, pentru acest lucru s-au folosit teste ADN, comparand ADN-ul lui bin Laden cu cel al surorii sale. ADN-ul surorii lui bin Laden a fost prelevat din creierul acesteia, ea fiind moarta de cativa ani.

Conform UK Telegraph, ea a locuit in Boston, ceea ce a permis SUA sa intervina. Iar cand sora teroristului, al carui nume nu a fost dezvaluit, a murit de cancer la creier in Boston, FBI a intrat pe fir si a luat mostre de ADN pentru a-l putea identifica ulterior pe liderul Al-Qaida cand acesta avea sa fie prins.

Creierul a fost pastrat iar mostre de sange si tesut luate din el au fost folosite pentru a ajunge la un profil ADN. Acest profil a fost apoi comparat cu cel al barbatului care a fost impuscat de trupele SUA in Pakistan, confirmandu-se ca acesta apartine lui bin Laden.

Traducere de pe Gizmodo.com

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3