New Profesional Consult 930 x 122

autobuz

EXCLUSIV! AUTOBUZUL ELECTRIC DIN CEHIA, TESTAT ÎN PITEȘTI – AFLĂ PE CE LINIE ȘI DACĂ VA FI GRATIS

Cornel Ionică, viceprimarul cu atribuții de primar al Piteștiului, anunță că autobuzul electric din Cehia despre care v-am informat ieri va fi testat în Piteşti nu în aprilie, așa cum se dorea iniţial, ci mai devreme, respectiv timp de o săptămână începând de vineri, 27 martie.

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Potrivit lui Ionică, în săptămâna de testare autobuzul ar urma să circule, cel mai probabil, pe o linie centrală, 19 sau 2. „În principiu”, spune același Cornel Ionică, dar încă nu e bătut în cuie, pe perioada testării piteștenii vor putea călători gratis cu acest autobuz.

Este vorba despre un autobuz SOR EBN 10.5, fabricat de SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Dotat cu un motor asincron răcit cu lichid Skoda Electric, cu instalaţie electrică Cegelec şi acumulatori Winston Battery/Lithium-ion, autobuzul are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore şi o autonomie energetică de 250 de kilometri.

Şasiul şi părţile expuse ruginei sunt din oţel inoxidabil, iar un număr mare de panouri laterale, frontale, spate şi plafon sunt din materiale compozite plastice sau din aluminiu, care nu pot fi afectate de rugină. Conform reprezentanţilor companiei, autobuzul are o lungime de 11 metri, masa maximă admisă fiind de puţin peste 16 tone. Consumul de curent este de aproximativ 1 kWh.

Preţul unui astfel de autobuz variază între 350.000 și 400.000 de euro, în această sumă fiind inclus şi încărcătorul.

Amintim că un autobuz electric din Cehia a fost testat ieri în București și că Primăria Piteşti are în plan cumpărarea în acest an a 40 de astfel de autobuze: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/exclusiv-autobuz-electric-testat-pitesti/. (Foto promotor.ro: autobuzul electric testat ieri în București)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90