Donaris 930 x 122

taxeprimarie06

Cum şi când se dau înapoi banii plătiţi în plus la taxe

Primăria Piteşti a definitivat procedurile prin care cetăţenii care au apucat să plătească taxe şi impozite majorate în prima parte a lunii ianuarie să îşi poată primi diferenţele plătite în plus înapoi. Şi asta deoarece recent Consiliul Local a decis să se revină la nivelul taxelor din 2012, după ce Guvernul obligase autorităţile locale să majoreze dările cu rata inflaţiei calculată pe 3 ani.

Conform datelor furnizate de Primărie, circa 1.000 de cetăţeni şi-au achitat începând cu 7 ianuarie taxele şi impozitele aferente anului 2013, tot atâţiea urmând să îşi primească şi banii înapoi pe care i-au plătit în plus.

Persoanele care au achitat dările până la data la care acestea au fost reduse pot alege una din variantele: restituirea sumei achitată în plus, restituire care se face doar la cerere; compensarea cu obligaţii de plată viitoare la bugetul local (dacă nu se solicită restituirea).

În acest sens, Primăria a instituit şi un program special de returnare a sumelor respective, în perioada 22 ianuarie – 14 martie. Restituirea banilor se poate face în orice zi de marţi (între orele 11 – 14) şi joi (14 – 18) diun intervalul menţionat.

Restituirea sumelor se face numai în baza cererii depusă anterior, actului de identitate şi a deciziei de restituire emisă de Primăria Piteşti. După data de 15 martie returnarea sumelor se face în baza unui program ce va fi comunicat fiecărui solicitant în parte.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3