pizzeria sapori  930 122

Norvegia_atentat

Cum Norvegia poate fi data peste cap de un nebun

Cand spui tarile scandinave, spui echilibru, bunastare, civilizatie. Toate aceste atribute au fost spulberate de sangeroasele atentate din Oslo si din insula Utoya. La originea acestora se afla un barbat in varsta de 32 de ani care este caracterizat drept conservator si nationalist, conform The Wall Street Journal.

In varsta de 32 de ani, norvegianul a fost arestat pentru atacul armat din cadrul scolii de vara a organizatiei de tineret a Partidului Laburist aflat la putere si a atacului cu bomba din centrul capitalei Oslo. Anders Behring Breivik a aparut a aparut pe insula Utoya, unde avea loc scoala de vara a organizatiei de tineret a Partidului Laburist, echipat ca si politist. A deschis focul asupra tinerilor dupa ce le adresase cateva cuvinte in norvegiana.

Breivik ar fi fost vazut in zona unde a avut loc atacul cu bomba inainte cu doua ore de producerea atactului armat din Utoya. Numarul victimelor celor doua incidente a crescut la 91, mai arata ultimele informatii citate de publicatie.

Anders Behring Breivik s-a mutat in luna iulie a acestui an in orasul Rena, la vest de Oslo, unde detinea o ferma sub numele de “Breivik Geofarm”. Acesta ar fi putut folosi numele firmei pentru a obtine cantitati mari de fertilizatori artificiali si alte chimicale utilizate la fabricarea explozibililor.

Atentatele au socat nu doar Norvegia, ci si alte tari ale lumii, dat fiind ca astfel de incidente sunt extrem de rare in tarile scandinave. Lipsa de scrupule cu care s-a actionat in acest caz a ridicat din nou discutii legate de sistemele sociale din Norvegia si de drumul pe care aceasta tara trebuie sa il urmeze.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90