930×122 CAPRA 5

rată la bancă

Cum poți să nu mai plătești rata la bancă. Soluția care te salvează

În ultimul timp, tot mai mulți români se află în situația în care nu-și mai pot plăti ratele la bancă.

Citiți și: BNR: Ce se întâmplă cu ratele românilor la bănci

Dacă și tu te regăsești într-o astfel de situație, trebuie să știi că există soluții care te pot salva.

Este vorba despre o opțiune de a amâna plata ratelor bancare cu aproape un an. În această situație, important de precizat este faptul că amânările au avantaje și dezavantaje.

Unul dintre cele mai mari riscuri constă constă în faptul că dobânzile vor continua să crească, iar perioada de rambursare se comprimă, cauză ce poate genera o rată lunară mai mare în momentul în care se încheie perioada de grație.

Ce trebuie să faci în cazul în care vrei să obții o amânare

„Sigur că cea mai bună soluție ar fi ca să ramburseze împrumutul, că nu se știe și cu dobânda de politică monetară, dacă nu va crește și va crește și ROBOR-ul.

A doua într-adevăr, ar fi o restructurare. Dacă, într-adevăr, pentru beneficiarul creditului este o perspectivă ca să nu-și piardă locul de muncă.

Dar ar trebui și totuși să fie o negociere între bănci și client, sub supravegherea Băncii Naționale, pentru că băncile au încasat dobânzi foarte mari, au obținut anul trecut un profit de două-trei ori mai mari decât înainte de perioada de criză.

Și orice amânare are și un risc, că nu se știe ce se întâmplă în perioada următoare, că nu observăm o reducere a dobânzilor.

S-ar putea băncile, prin faptul că au depozite foarte mari, să reducă dobânzile, chiar să nu mai țină cont de ROBOR. Pentru că dacă băncile au lichiditate, Banca Națională le sancționează și ar trebui să dea chiar cu dobândă negativă, pentru că băncile comerciale n-au voie să țină lichidități în cadrul băncilor.

Ar putea să fie o altă poliță a băncilor de a merge pe plasarea de capital, de împrumuturi, pentru a nu rămâne cu lichiditățile. Şi băncile vor avea o problemă legat de lichidități, deplasarea lichidității”, a spus Gheorghe Ialomițeanu, fost ministru de Finanțe, pentru Antena3CNN.

Foto descriptiv: Gândul

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3