930 x122 grota rece

reabilitare-bloc

Cum se vor finanta izolarile termice la blocuri

Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, a anunţat ieri că în toamnă ar urma să fie adoptat în Parlamentul European un raport care va da undă verde acordării de fonduri comunitare pentru reabilitarea termică a blocurilor. În acest sens, primarul a spus că există deja nişte linii generale de orientare privind fondurile care vor fi distribuite.

 

 

Astfel, în blocurile unde venitul mediu pe cap de locatar se ridică până la 150 de euro, Uniunea Europeană ar urma să cofinanţeze 90% din lucrările de izolare termică.

Dacă venitul mediu este de până la 300 de euro, ajutorul va fi de 80%, iar dacă venitul este de 500 de euro sau mai mare, fondurile europene disponibile vor acoperi 70% din valoarea lucrărilor. Restul investiţiei ar trebui suportată de asociaţii.

Lucrările ar urma să acopere nu doar costurile cu izolarea termică propriu-zisă, ci şi cele cu repararea teraselor, subsolurilor, reţelelor şi a acoperişurilor, acolo unde este cazul.

Pe de altă parte, primarul a reiterat ideea conform căreia până la 1 ianuarie 2012 doreşte să se realizeze, prin licitaţie, delegarea managementului la SC Termo Calor Confort SA (societate a Consiliului Local Piteşti).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3