930 x122 grota rece

    Cum stă Argeşul la atragerea de fonduri europene

    Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, a prezentat astăzi în Piteşti, într-o conferință de presă la Consiliul Judeţean, o situaţie a  proiectelor din cadrul Programului Operaţional Regional care au fost elaborate în regiune, dar şi în judeţul Argeş.

    Argeşul este lider în regiunea sa din punct de vedere al fondurilor atrase și singurul judeţ în care proiectele acoperă toate domeniile de intervenţie pentru care există fonduri europene.

    În întreaga regiune au fost elaborate circa 900 de proiecte cu finanţare europeană, dintre care aproape 25% (adică 259) sunt în judeţul Argeş. Numărul contractelor semnate la nivelul întregii regiuni este de 517, dintre care aproape 30% (respectiv 154) sunt proiecte elaborate în judeţul nostru. Şi la valoarea totală a contractelor stăm bine: din totalul de 4,15 miliarde de lei la nivelul regiunii, 1,1 miliarde au fost pentru judeţul Argeş.

    În fine, suma nerambursabilă solicitată prin contracte a fost la nivelul regiunii de 2,95 de miliarde de lei, dintre care 692,2 milioane pentru Argeş.

    După conferința de presă, la invitația directorului Liviu Mușat, jurnaliștii au trecut în revistă stadiul proiectelor REGIO din Pitești și Mioveni. Printre ele s-au numărat consolidarea și modernizarea podului din Pitești peste râul Argeș, clădirea Business Center și 3 proiecte din Mioveni (un sistem de supraveghere video, modernizarea podului peste râul Argeșel și extinderea iluminatului public).

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90