In perioada 24-26 iunie 2010, la Jupiter City, va fi organizata Cupa Munteniei în Gastronomie. Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este o competiţie Continentală şi este Certificată de către World Association Of Chefs Societies! (WACS).
Toate distincţiile şi titlurile acordate în cadrul concursului sunt recunoscute în peste 93 de ţări!
Programul competiţiei:
Sâmbătă, 25 iunie 2010
A. Clasa Preparate Culinare Reci
Duminică, 26 iunie 2010
B. Clasa Gătit în Aer Liber
Premiile principale ale Competiţiei
1.Cupa Clasei Preparate Culinare Reci
2. Cupa Clasei Gătit în Aer Liber
Se vor premia toţi câştigătorii secţiunilor clasaţi pe locurile I,II,III
Componenţa Juriului
Comisie de evaluare pentru profesionişti (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie)
Comisie de evaluare pentru amatori (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie)
Comisie Somelieri – comisie de evaluare pentru asocierea preparatelor culinare cu băuturile (minim 3 persoane specialişti în vinuri)
Criteriile de evaluare
1.Gustul produselor culinare (maxim 10 puncte)
2. Prezentarea produselor culinare în forma finală (maxim 10 puncte)
3. Dexteritatea concurentului (maxim 10 puncte)
4. Igiena concurentului (maxim 10 puncte)
Evaluarea premiilor
Între 1şi 25 puncte – diplomă de participare
Între 25 şi 30 puncte – medalie de bronz
Între 30 şi 35 puncte – medalie de argint
Între 35 şi 40 puncte – medalie de aur
Concurentul care se apropie cel mai mult de 40 puncte câştigă Cupa secţiunii
Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de secţiuni, câştigă şi Cupa etapei
Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de etape, câştigă şi Cupa Campionatului
Programul Etapei Jupiter City 2011
Vineri, 24 iunie
16,00 – Festivitatea de deschidere a competiţiei
17,00 – Gastro Show cu Chef Tiberiu Kiss-Budai (Ungaria)
18,15 – Degustare de vinuri
18,30 – Concert de jazz
19,30 – Gastro Show oferit de Maeştrii: Alexandru Nagy (hotel Continental Timişoara), Csaba Urogdi (Casino Cluj) şi Cerasela Lungu (Brăila, profesor la Şcola Bella Italia)
20,30 – Piesa de teatru „Noapte Americană”
21,30 – Dj, Music & Dance Party
23,00 – Închiderea festivităţii
Sâmbătă, 25 iunie
8,00 – Înscrierea concurenţilor
9,00 – Preluarea standurilor de către concurenţi
11,00 – Startul competiţiei de preparate culinare reci
11,30 – Jurizarea concurenţilor
12,00 – Gastro Cultura: Scriitorul Cosmin Zidurean (Bucureşti), Gastromitologia (Gracia), Nişte Ţărani (Zalău), Trio Beclean (Braşov), Spritz Cafe (Cluj), Cristian Nica (Constanţa), Tiberiu Mocuţa (Cluj)
14,30 – Încetarea competiţiei, deliberarea juriului
18,00 – Parada Somelierilor (Federaţia Somelierilor România)
18,30 – Demonstraţie cu Maestrul Antonio Pasarrelli
19,30 – Demonstraţie Cu Maestrul Ioan Fatol (Cluj Restaurant Marco Polo)
20,30 – Decernarea premiilor
21,30 – Concert de muzică
22,30 – Încetarea programului
Duminică, 26 iunie
8,00 – Înscrierea concurenţilor
9,00 – Preluarea standurilor de către concurenţi
10,00 – Startul competiţiei de gătit în aer liber
14,00 – Jurizarea concurenţilor
16,00 – Încetarea competiţiei, deliberarea juriului
16,15 – Demonstraţie cu Maestrul Cornelia Ghişoi (Mărgăritar)
17,00 – Demonstraţie cu Maeştrii Genadi Manusis, Odeh Abu şi Sarkis Yacoubian (Israel)
18,00 – Demonstraţie cu Maestrul Jyrki Yli – Uotila (Finlanda)
19,00 – Parada Somelierilor coordonată de Sergiu Nedelea
20,00 – Decernarea premiilor
20,30 – Concert de muzică
22,30 – Încetarea programului