930 x122 grota rece

Bucatarii

Cupa Munteniei în Gastronomie

In perioada 24-26 iunie 2010, la Jupiter City, va fi organizata Cupa Munteniei în Gastronomie. Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este o competiţie Continentală şi este Certificată de către World Association Of Chefs Societies! (WACS).

Toate distincţiile şi titlurile acordate în cadrul concursului sunt recunoscute în peste 93 de ţări!

Programul competiţiei:

Sâmbătă, 25 iunie 2010

A. Clasa Preparate Culinare Reci

Duminică, 26 iunie 2010

B. Clasa Gătit în Aer Liber

Premiile principale ale Competiţiei

1.Cupa Clasei Preparate Culinare Reci

2. Cupa Clasei Gătit în Aer Liber

Se vor premia toţi câştigătorii secţiunilor clasaţi pe locurile I,II,III

Componenţa Juriului

Comisie de evaluare pentru profesionişti (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie)

Comisie de evaluare pentru amatori (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie)

Comisie Somelieri – comisie de evaluare pentru asocierea preparatelor culinare cu băuturile (minim 3 persoane specialişti în vinuri)

Criteriile de evaluare

1.Gustul produselor culinare (maxim 10 puncte)

2. Prezentarea produselor culinare în forma finală (maxim 10 puncte)

3. Dexteritatea concurentului (maxim 10 puncte)

4. Igiena concurentului (maxim 10 puncte)

Evaluarea premiilor

Între 1şi 25 puncte – diplomă de participare

Între 25 şi 30 puncte – medalie de bronz

Între 30 şi 35 puncte – medalie de argint

Între 35 şi 40 puncte – medalie de aur

Concurentul care se apropie cel mai mult de 40 puncte câştigă Cupa secţiunii

Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de secţiuni, câştigă şi Cupa etapei

Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de etape, câştigă şi Cupa Campionatului

Programul Etapei Jupiter City 2011

Vineri, 24 iunie

16,00 – Festivitatea de deschidere a competiţiei

17,00 – Gastro Show cu Chef Tiberiu Kiss-Budai (Ungaria)

18,15 – Degustare de vinuri

18,30 – Concert de jazz

19,30 – Gastro Show oferit de Maeştrii: Alexandru Nagy (hotel Continental Timişoara), Csaba Urogdi (Casino Cluj) şi Cerasela Lungu (Brăila, profesor la Şcola Bella Italia)

20,30 – Piesa de teatru „Noapte Americană”

21,30 – Dj, Music & Dance Party

23,00 – Închiderea festivităţii

Sâmbătă, 25 iunie

8,00 – Înscrierea concurenţilor

9,00 – Preluarea standurilor de către concurenţi

11,00 – Startul competiţiei de preparate culinare reci

11,30 – Jurizarea concurenţilor

12,00 – Gastro Cultura: Scriitorul Cosmin Zidurean (Bucureşti), Gastromitologia (Gracia), Nişte Ţărani (Zalău), Trio Beclean (Braşov), Spritz Cafe (Cluj), Cristian Nica (Constanţa), Tiberiu Mocuţa (Cluj)

14,30 – Încetarea competiţiei, deliberarea juriului

18,00 – Parada Somelierilor (Federaţia Somelierilor România)

18,30 – Demonstraţie cu Maestrul Antonio Pasarrelli

19,30 – Demonstraţie Cu Maestrul Ioan Fatol (Cluj Restaurant Marco Polo)

20,30 – Decernarea premiilor

21,30 – Concert de muzică

22,30 – Încetarea programului

Duminică, 26 iunie

8,00 – Înscrierea concurenţilor

9,00 – Preluarea standurilor de către concurenţi

10,00 – Startul competiţiei de gătit în aer liber

14,00 – Jurizarea concurenţilor

16,00 – Încetarea competiţiei, deliberarea juriului

16,15 – Demonstraţie cu Maestrul Cornelia Ghişoi (Mărgăritar)

17,00 – Demonstraţie cu Maeştrii Genadi Manusis, Odeh Abu şi Sarkis Yacoubian (Israel)

18,00 – Demonstraţie cu Maestrul Jyrki Yli – Uotila (Finlanda)

19,00 – Parada Somelierilor coordonată de Sergiu Nedelea

20,00 – Decernarea premiilor

20,30 – Concert de muzică

22,30 – Încetarea programului

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90