930X122 MAIA

accident

CURSĂ ILEGALĂ DE MAȘINI. STÂLPI „SECERAȚI”, TÂNĂR SPITALIZAT, PERICOL DE CARBONIZARE

Cursă ilegală de mașini. Stâlpi „secerați”, tânăr spitalizat, pericol de carbonizare. „Strada nu este pistă de raliu! Inconștiența poate provoca tragedii!

Citiți și: Accident cu 2 mașini lângă Pitești. Sunt persoane rănite

Deseori, adolescenții și tinerii în general se manifestă prin acțiuni și gesturi care, mai târziu, se dovedesc a fi necugetate. Mai grav este că acest comportament autodistructiv riscă să se agraveze până într-acolo încât să fie fatal. Sunt afirmații îngrijorătoare, triste, dar care, din păcate, trebuie conștientizate de societate, dar în primul rând de tineri și de părinți.

Spun aceste lucruri făcând referire la ultimul eveniment rutier produs în orașul Mioveni, în urma căruia trei stâlpi de electricitate de înaltă tensiune, care susțineau o rețea prin care trec 20.000 kw, au fost puși la pământ. Conform martorilor și din primele date ale anchetatorilor, reiese că ar fi fost vorba de o întrecere între doi tineri șoferi.

Citiți și: Accident deosebit de grav! Tânăr de 19 ani, încarcerat

Nu pagubele, care se ridică la zeci de mii de euro, reprezintă subiectul postării, ci faptul că un tânăr șofer inconștient este în spital și, mai grav, faptul că stâlpii, în cădere, puteau ucide oameni. Cablurile electrice prin care treceau 20.000 kw puteau carboniza instant orice persoană pe care o atingeau. Pagubele materiale nu au nicio importanță în fața tragediilor și a pierderilor umane.

De cele mai multe ori, tinerii noștri confundă șoselele cu o pistă de racing, lucru care sporește foarte mult nivelul de periculozitate în trafic. Încă o dată le atragem atenția nu doar tinerilor, ci și părinților, care, din dorința de a le asigura copiilor cele mai bune condiţii materiale, mașini puternice și alte beneficii, nu observă comportamentul lor, anturajul și alte elemente precum abandonul şcolar, consumul de tutun, alcool şi droguri ori inconştienţa la volan”, atenționează primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu. 

Accidentul la care se referă primarul Ion Georgescu s-a produs duminică, 16 mai 2019, în jurul orei 21:40, pe strada 7 septembrie 1485. La fața locului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospecială cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat.

Echipajul de pompieri a asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Șoferul care a provocat accidentul, în vârstă de 20 de ani, avea dureri la cap și la mâna stângă. A primit imediat îngrijiri medicale și ulterior a fost transportat la spital. (Sursă foto: Facebook Ion Georgescu) 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3