930×122 CAPRA 5

    PenitenciarulColibasi06

    Cursuri de calificare la penitenciar

    In perioada 22.10.2012-26.10.2012, în cadrul Penitenciarului Colibaşi  se vor desfăşura mai multe  acţiuni  menite să crească şansele  de reintegrare socială a persoanelor private de libertate după punerea în libertate. Aceste actiuni incep chiar de luni, 22 octombrie. Calendarul activităţilor este următorul:

    – Luni 22.10.2012, începând cu orele 16.00, va avea loc deschiderea cursului de calificare profesională în meseriile de dulgher, tâmplar, parchetar cu un număr de 15 persoane condamnate, organizat în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş.

    Acesta este al doilea  curs de formare profesională organizat de penitenciar în anul 2012 pentru persoanele private de libertate, primul fiind absolvit  de către 8 persoane condamnate în luna iulie.

    Pentru a se putea înscrie la cursuri de calificare, persoanele private de libertate trebuie să fi absolvit 8 clase şi să mai aibă de executat maxim 9 luni  din pedeapsa cu închisoarea. Durata  de desfăşurare a cursurilor este de 6 luni, iar  partea practică  se va realiza în cadrul atelierului de tâmplărie al unităţii.

    – Miercuri 24.10.2012, orele 10.00 se va desfăşura ultima şedinţă a programului educaţional ”Reducerea Riscului de Recidivă, program de pregătire pentru liberare şi asistenţă post penală a deţinuţilor”.

    La această întâlnire vor participa 10 persoane condamnate şi reprezentanţi din partea următoarelor instituţii: Serviciul de Probaţiune Argeş, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, Primăria Municipiului Piteşti şi Centrul de Evaluare şi Prevenire Antidrog Argeş. Obiectivul vizat este oferirea de sprijin din partea instituţiilor abilitate, în vederea creşterii şanselor de reintegrare socială după punerea în libertate a persoanelor condamnate.

    – Vineri 26.10.2012, ora 11.30 se va organiza şi susţine un „Seminar de informare, consiliere profesională şi medierea muncii” în colaborare cu reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, pentru persoanele private de libertate care urmează să fie discutate în cadrul comisiei de liberare condiţionată în luna noiembrie 2012.

    Obiectivele vizate sunt informarea persoanelor condamnate cu privire la paşii ce trebuie urmaţi după punerea în libertate în vederea găsirii unui loc de muncă şi lista locurilor de muncă vacante în judeţul Argeş.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90