New Profesional Consult 930 x 122

congres_matematica01

Curtea de Arges, capitala calculabilitatii celulare

Curtea de Arges. 24 august 2009. CJ Arges.
Aproximativ 60 de participanti, din Romania, Moldova, Polonia, Ungaria, Cehia, Austria, Franta, Italia, Spania, Anglia, China, Statele Unite, Australia, Noua Zeelanda, Japonia, Irlanda participa, incepand de astazi si pana joi, la cea de-a zecea editie a Congresului international dedicat calculabilitatii celulare. Acest eveniment este organizat de Consiliul Judetean Arges, Institutul de Matematica al Academiei Romane, Universitatea din Pitesti si Colegiul National „Vlaicu Voda” din Curtea de Arges. Congresul este organizat sub egida Sarbatorilor Argesulului si Muscelului, manifestare a Consiliului Judetean Arges care se deruleaza in perioada 11 august – 13 septembrie 2009.
Academicianul Solomon Marcus, precum si alti autori, nume importante ale domeniului, din diverse tari, vor prezenta, timp de trei zile, peste treizeci si cinci de comunicari, unele teoretice, altele referitoare la aplicatii ale P sistemelor (mai ales in biologie, optimizare, informatica), produse software etc. Va fi sustinut si un curs pentru doctoranzi, iar cei prezenti vor vizita obiectivele turistice ale judetului Arges (Manastirea Curtea de Arges, Transfagarasanul etc.). congres_matematica02 Deschiderea Congresului international dedicat calculabilitatii celularea avut loc la Hotelul Posada din Curtea de Arges, locul unde, de altfel, se desfasoara si lucrarile simpozionului.
Calculabilitatea celulara este un domeniu initiat in anul 1998, de Gheorghe Paun, matematician si scriitor, membru al Academiei Romane si al Academiei Europei si, nu in ultimul rand, cetatean de onoare al judetului Arges – de la numele sau, modelele respective sunt acum numite sisteme P. La deschiderea Congresului, a fost prezent si primarul municipiului- gazda, Nicolae Diaconu. Primele trei editii ale simpozionului au avut loc tot la Curtea de Arges, in anii 2000, 2001, 2002, iar celelalte editii au fost organizate in Spania, Italia, Austria, Olanda, Grecia, respectiv, Anglia. De remarcat ca de anul viitor, cand intalnirea va avea loc la Jena, in Germania, se va trece la o etapa noua a acestei serii de manifestari stiintifice, care va primi numele de conferinta: Conference on Membrane Computing – C.M.C.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3