930X122 MAIA

holcim

Cutremur in zona Fagaras – Campulung

Cutremur in zona Fagaras – Campulung! Seismul nu a fost insa resimtit de cetatenii din zona, fiind destul de slab ca intensitate. Este, totusi, primul cutremur in zona dupa o perioada de mai bine de 8 luni de aparenta acalmie.

In ultima perioada de timp, Romania a fost zguduita de peste 25 de seisme de pana la 4 grade pe scara Richter, niciunul neavand forta de a produce insa pagube sau pierderi de vieti omenesti.

Cele mai multe cutremure s-au produs in zona seismica din Vrancea, cea mai activa din acest punct de vedere.

Sesimografii au inregistrat insa in aceasta saptamana, chiar de Ziua Nationala, si un cutremur intr-o zona seismica mai putin cunoscuta, dar la fel de importanta si, indeosebi, periculoasa. Este vorba de zona seismica Fagaras – Campulung Muscel.

Cutremurul a avut o magnitudine de doar 2,3 grade pe scara Richter, producandu-se insa la o adancime foarte mica, respectiv 2 kilometri! Zona respectiva este cunoscuta pentru cutremurele de mica adancime pe care le genereaza, acestea fiind caracterizate de profesorul Gheorghe Marmureanu de la Institutul National pentru Fizica Pamantului ca fiind printre cele mai periculoase dintre toate tipurile de cutremure.

{loadposition inside}

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90