NOR CURIER 930X122

Cutremure pe banda rulanta de sarbatori

Cutremurele s-au tinut lant in tara noastra in perioada sarbatorilor pascale! In doar trei zile au fost inregistrate la Institutul National pentru Fizica Pamantului tot atatea seisme cate au fost evidentiate in toata luna martie. Specialistii sustin insa ca este vorba de o activitate „obisnuita” din punct de vedere seismic pentru Romania.

Nu mai putin de 6 cutremure au fost inregistrate in Romania in perioada 3 aprilie – 5 aprilie, adica exact in perioada sarbatorilor de Pasti.

Niciunul nu a produs insa pagube si nici victime, intensitatea si magnitudinea lor fiind reduse.

Conform datelor furnizate de Institutul National pentru Fizica Pamantului, pe 3 aprilie s-a produs un seism cu magnitudinea de 2,2 grade pe scara Richter in zona Transilvaniei, la o adancime de 10 kilometri.

Acest seism a avut originea in zona seismica Fagaras – Campulung, zona cunoscuta pentru declansarea unor cutremure de mica adancime.

Pe 4 aprilie s-au inregistrat insa 2 alte seisme, unul de 2 grade pe scara Richter, altul de 2,1 grade pe scara Richter.

Pe 5 aprilie au fost inregistrate alte 3 seisme – doua de 2,4 grade pe scara Richter si unul de 2,5 grade pe scara Richter.

Ultimele 5 seisme s-au produs la adancimi cuprinse intre 70 de kilometri si 200 de kilometri in zona Vrancea.

Ultimul seism in Romania s-a produs pe 26 martie 2010 si a avut o magnitudine de 2,8 grade pe scara Richter.

Institutul National pentru Fizica Pamantului tine doar evidenta cutremurelor peste cel putin 2 grade pe scara Richter.

{loadposition inside}

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90