930×122 CAPRA 5

cutremur

CUTREMURUL DE 4, 4 GRADE DIN OLT, EXPLICAT DE SPECIALIȘTI

Specialiștii spun că seismul de 4, 4 grade pe scara Richter care a avut loc marți seara în Oltenia nu este ceva neobișnuit.

Citiți și: România, zguduită de cutremur în această dimineață!

„Seismul a avut 4, 4 grade pe scara Richter în epicentru, iar în Craiova s-a simțit ca unul cu magnitudinea de 2-3 grade. Nu este nimic neobișnuit, există o falie în zona respectivă care generează cutremure, însă rar și de mică magnitudine. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 17 kilometri. Seismele de acest gen produc efecte de suprafață, pe o arie redusă și nu au replici. Ele se resimt până la 50 de kilometri de zona epicentrului.”, explică pentru gds.ro directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu.

Seismul de 4, 4 grade pe scara Richter de marți seara, de la ora 22:39, s-a produs la o adâncime de doar 17 kilometri. Epicentrul cutremurului a fost la 5 kilometri distanță de localitatea Corabia, din județul Olt, și la 31 de kilometri de Dăbuleni, județul Dolj. (Foto: infp.ro)

Citiți și: Alertă: Cutremur într-o zonă neobișnuită. Avertisment seismic!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3