Donaris 930 x 122

daciasuv2

Dacia, devansata doar de Mercedes

Dacia a ocupat, la egalitate cu BMW locul doi in in studiul JD Power care masoara satisfactia posesorilor de masini noi in Germania. Dacia a fost devansata doar de Mercedes intr-un clasament cu 25 de marci incheiat de Ford, Chevrolet si Fiat.

Studiul a fost realizat intre ianuarie si martie 2010 impreuna cu revista Auto Test in randul a 16.300 de posesori de masini care au raspuns la chestionare online. Studiul arata ca cei mai multumiti oameni nu sunt neaparat  cei care detin cele mai scumpe masini si evident este subiectiv pentru ca si oamenii care au masini ceva mai ieftine au dat note mari.

Organizatia independenta JD Power impreuna cu revista germana Auto Test au efectuat studiul de satisfactie a clientilor obtinand raspunsuri de la 16.300 de persoane care au raspuns la chestionare trimise pe internet. La studiu au participat oameni care au in medie de doi ani o masina noua si au fost rugati sa spuna cat de multumiti sunt de automobil pe mai multe categorii.

Astfel, factorul care a contribuit cel mai mult a fost atractivitatea masinii (32%), referindu-se la lucruri precum performanta, designul si confortul. Al doilea criteriu a fost calitatea si fiabilitatea (26%), al treilea tine de costurile de posesie (22%), ce includ carburantul, asigurarea si service-ul, iar ultimul criteriu se refera la cat de multumiti au fost clientii de service (20% pondere in raportul final).

Pe primul loc la capitolul satisfactie a terminat Mercedes cu 838 de puncte (din 1.000 posibile), urmata de BMW si Dacia, cu 836 p fiecare si de Mazda si Nissan (831). Fiat a incheiat clasamentul, cu 757 de puncte. Printre marcile care au primit sub 800 de puncte se numara Chevrolet, Ford, Smart si Renault. JD Power a facut si un top al modelelor pe clase, tot pe criteriul multumirii. Kia Picanto a castigat la clasa mini, Nissan Note a castigat la clasa mica, urmata de Dacia Logan, in timp ce la clasa medie inferioara Mazda 3 s-a clasat pe primul loc.

Sursa: Hotnews.ro

{loadposition inside}

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90