Donaris 930 x 122

VIN

Concurs internațional de vinuri în București!

În perioada 23-26 mai, în Capitală se desfăşoară Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2013 (IWCB 2013). Ministrul Agriculturii, piteşteanul Daniel Constantin, participă astăzi la deschiderea manifestării, care are loc la Biblioteca Naţională a României.

Evenimentul este organizat la iniţiativa Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-Vinicole de către Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, în parteneriat cu ASER Wineconsulting.

IWCB 2013 se desfăşoară sub egida Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România şi sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, fiind cea de a X-a ediţie recunoscută în ultimii ani de acest for interguvernamental, care grupează 45 de ţări producătoare şi consumatoare de vin din lume. Concursul este organizat în conformitate cu normele concursurilor internaţionale de vinuri elaborate de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului, iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internaţional ai cărui membri sunt recunoscuţi prin experienţa şi profesionalismul lor.

În concurs au fost înscrise 541 de probe, din 18 ţări producătoare de vin, vinurile din afara României reprezentând 40% din totalul probelor. Ţinta pentru următorii trei ani este atragerea a peste 2000 de probe în concurs.

România ocupa a X-a poziţie în topul consumului de vin pe plan mondial, iar IWCB va trebui sa devină o competiţie pe măsura importanţei ţării noastre în acest domeniu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90