NOR CURIER 930X122

    Daniel Constantin respinge solicitarile extremiste privind asa – zisul Tinut Secuiesc

    Daniel_Constantin2Daniel Constantin, ministrul pitestean al Agriculturii, totodata presedinte al Partidului Conservator la nivel national si deputat de Pitesti, respinge cu fermitate afirmațiile iresponsabile și provocatoare ale unor reprezentanți ai statului ungar. Este vorba de afirmatiile ambasadorului Ungariei la Bucuresti care a spus ca Ungaria sprijina etnicii maghiari in privinta infiintarii Tinutului Secuiesc in Transilvania. Partidul Conservator respinge cu fermitate afirmațiile iresponsabile și provocatoare ale unor reprezentanți ai statului ungar. Aceste afirmații confirmă abordarea extremistă latentă în unele zone ale statului vecin și prieten, se arată într-un comunicat de presă al liderului conservator.

    “Din punctul meu de vedere, cei care fac astfel de afirmații trăiesc în trecut și nu au nicio șansă într-o Uniune Europeană preocupată să își construiască un viitor mai bun. Guvernul României are obligația de a dovedi că reușește scoaterea din sărăcie a județelor Harghita și Covasna, nu doar dintr-o datorie națională ci și pentru a pune în evidență și mai mult eșecul politicienilor extremiști din țara vecină și al prietenilor lor din România”, a declarat președintele PC, Daniel Constantin.

    Partidul Conservator recunoaște contribuția importantă a cetățenilor români de etnie maghiară la consolidarea democrației în România și își exprimă deschiderea spre colaborare cu formațiunile politice ale etnicilor maghiari câtă vreme acestea manifestă un atașament de neclintit față de textul Constituției României și valorile euro-atlantice.

    Partidul Conservator va continua să apere valorile pe care le promoveaza înca de la înființarea sa: libertatea și pluralismul politic, individul și drepturile individuale, identitatea națională, tradițiile, familia, se mai arată în comunicat.

     

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3