New Profesional Consult 930 x 122

    daniel-constantin3

    Daniel Constantin s-a întâlnit cu doi ambasadori

    Piteşteanul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, s-a întâlnit la Ministerul pe care îl conduce cu ambasadorii Olandei şi Turciei la Bucureşti. La discuţii a participat şi secretarul de stat Achim Irimescu.

    În ceea ce priveşte întâlnirea cu ambasadorul Olandei în România, Excelenţa Sa Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, ministrul Daniel Constantin a punctat importanţa creării unui grup de lucru interministerial pentru a coopera pe domenii de interes reciproc: industria lactatelor, horticultură, sere, sectorul cărnii de pui şi de porc, asociaţii cadastrale, etc.

    Partea olandeză şi-a reafirmat dorinţa de a sprijini România în ceea ce priveşte procesul de comasare a terenurilor. În perioada mai 2011-decembrie 2012, s-a derulat proiectul româno-olandez „Îmbunătăţirea producţiei agricole prin Îmbunătăţirea administraţiei terenurilor, a consolidării acestora şi a unor ferme mai eficiente în România”, implementat în judeţul Brăila. Având în vedere importanţa problemei pentru România, este necesară identificarea de soluţii pentru continuarea acestuia.

    Cu Excelenţa Sa, Dl. Ömür Şölendil, ambasadorul Turciei la Bucureşti, a fost discutată situaţia privind ridicarea restricţiilor aplicate de Turcia la importul şi tranzitul cărnii şi al animalelor vii de caprine, bovine şi ovine din România. Partea turcă a solicitat revenirea la sistemul de control dinainte de luna noiembrie 2012 la importul fructelor şi legumelor proaspete din Turcia.

    Autorităţile române, inclusiv reprezentanţii Ambasadei României la Ankara, au întreprins multiple demersuri pentru ridicarea acestor restricţii, în acest sens având loc două întâlniri în decursul anului 2012, la Bucureşti, între oficialii MADR şi ANSVSA şi omologii din Turcia. În urma întâlnirii de astăzi, 5 februarie 2013, s-a stabilit ca în perioada următoare, o delegaţie formată din specialişti români din domeniul sanitar-veterinar şi fitosanitar să meargă în Turcia pentru a găsi o soluţie în cel mai scurt timp. Astfel, se va întocmi un raport tehnic şi un plan de acţiune împreună cu autorităţile de profil din Turcia.

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3