Donaris 930 x 122

    daniel_constantin

    Daniel Constantin s-a întâlnit cu fermierii argeşeni

    Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a întâlnit luni, 26 noiembrie 2012, la Mărăcineni cu fermierii din Argeş şi o parte din autorităţile judeţului. Candidat al USL pentru Camera Deputaţilor în colegiul Piteşti Centru, Daniel Constantin a mers la Instititul de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă din Mărăcineni pentru a dezbate problemele agriculturii împreună cu oamenii care sunt efectiv implicaţi în munca pământului, creşterea animalelor şi alte activităţi conexe.

    „Avem nevoie de acest dialog cu fermierii pentru a putea şti exact problemele cu care se confruntă şi pentru a le putea susţine interesele în ţară şi la Bruxelles. Fermierii au avut foarte mult de suferit în ultimele guvernări, iar acum este pentru prima dată când primesc subvenţii aproape de nivelul maxim.

    Pentru anul 2020 ne propunem să ajungem la o subvenţie medie de circa 196 euro pe hectar şi să încercăm să asigurăm cât mai bine partea de confinanţare necesară derulării proiectelor cu finanţare europene”, a spus Daniel Constantin.

    La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a vorbit despre importanţa pe care USL o acordă acum agriculturii. „S-a vorbit mult de-a lungul timpului despre agricultură, dar USL este formaţiunea care pentru prima dată a stabilit că agricultura este prioritatea numărul 1 în ţară.

    Şi se va ţine de cuvânt. Domnul ministru Daniel Constantin se luptă mult pentru acest deziderat şi noi, Argeşul, avem avantajul de a putea să folosim din plin experienţa sa. Mai mult, domnul Daniel Constantin vine, iată, să preia direct de la fermieri problemele cu care aceştia se confruntă”, a spus Constantin Nicolescu.

    Pe lângă fermieri, la Mărăcineni au fost prezenţi şi primari, inclusiv Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, dar şi candidaţi ai USL pentru alegerile din 9 decembrie cum ar fi Constantin Tămagă, Ionuţ Zisu şi Theodor Nicolescu. Fermierii au fost informaţi astfel cu privire la subvenţiile acordate prin APIA în anul 2012, dar şi privind accesarea fondurilor europene pentru dezvoltare rurală şi pescuit.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3