NOR CURIER 930X122

    Dascălii protestează în stradă. Iată ce solicită!

    Cadrele didactice continuă și astăzi protestele.

    La fel ca și ieri, reprezentanți ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ vor picheta sediul Guvernului și al Uniunii Social Liberale. Pichetările vor fi organizate și mâine. În același timp, de pe 28 și până pe 30 octombrie, profesori din întreaga țară se află în grevă japoneză.

    Dascălii au trei revendicări principale: alocarea a 6% din PIB pentru învățământ în anul 2014, creșterea salariilor cu 50% pentru profesorii debutanți și cu 15% pentru ceilalți și reintroducerea sporului de vechime.

    După pichetări, programul protestelor prevede un miting și un marș în centrul Bucureștiului. Pe 6 noiembrie va fi organizat un miting în Piața Victoriei, urmat de un marș pe traseul bulevardul Magheru-Piața Romană-Piața Universității. În cazul în care nu le vor fi satisfăcute revendicările nici după mitingul și marșul din Capitală, este posibil ca angajații din învățământ să declanșeze grevă generală.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90