Donaris 930 x 122

    spital

    Datorii de 17 miliarde de lei vechi la Spitalul Judetean, bagate sub pres

    Presedintele CA al Spitalului Judetean Arges, medicul Dan Manu susţine că Ministerul Sănătăţii a acoperit doar o parte din datoriile Spitalului Judeţean, pentru că au apărut, faţă de arieratele anunţate oficial, o serie de facturi care au mai adăugat o gaură de 17 miliarde lei vechi. Aceste datorii au ieşit la iveală în urma auditului dispus de CJ Argeş după preluarea gestiunii spitalului.

    „Arieratele s-au plătit, dar sumă iniţială solicitată Ministerului Sănătăţii şi CAS pentru achitarea deconturilor nu a fost reală. La preluarea spitalelor de către CJ Arşge, au zis că sunt datorii de o sută şi ceva de miliarde lei vechi la Spitalul Judeţean, dar ulterior au apărut, din anumite sertare, şi alte facturi neachitate care nu au fost prinse în arierate. Diferenţa faţă de suma decontată şi această tranşă de facturi este de 17 miliarde lei vehci. Nici Consiliul de Administraţi şi nici CJ Argeş nu au putut face un interimat pe posturile câştigate la concurs. Mandatul directorului financiar expiră la jumatea lui octormbrie. Auditul dispus de CJ a scos la iveală lucruri cel puţin discutabile. În 15 zile, conform legii, directorul financiar trebuie să îşi expună punctul de vedere cu privire la aceste datorii scoase la iveală de audit. Mai aşteptăm 4 zile lucrătoare să vedem ce s-a întâmplat. Cei 15 miliarde vizau achiziţionarea de aparatură medicală, de instrumentar medical, făcut în 2008. Ccelelalte diferenţe sunt facturi mai mici, care depăşesc împreună un miliard lei vechi. După explicaţiile oferite de directorul economic, vom prezenta măsurile ce se impun şi care vor fi propuse de CA. Am discutat şi la ministerul Sănătăţii, nimeni nu ne-a spus cum să acoperim aceste găuri. S-ar părea că procedura de achiziţie, nu a fost respectată, iar aici se impun traseele legeale: măsură administrativă, cea penală şi posibil recuperarea unor prejudicii în cazul în care sunt”, a menţionat Dan Manu. Preşedintele CJ Argeş a subliniat faptul că, în conformitate cu protocolul semnat la preluarea gestiunii spitalelor, toate datoriile care au fost înregistrate până la acea perioadă sunt în responsabilitatea ministerului. „În protocol, am menţionat că nu suntem răspunzători de datoriile făcute de până la preluare. Am cerut asta pentru că perioada scurtă pentru inventariere înainte de preluare nu putea permitea o examinare foarte atentă a tuturor elementelor financiare. Casa de Sănătate trebuie să găsească rezolvarea. Poate că achiziţia a fost legală, nu ştim. Nu noi ne pronunţăm”, a afirmat Nicolescu.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90